Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Resme adanmış bir yaşam

Resme adanmış bir yaşam

Bandırma’nın değerli eğitimci ve ressamlarından Ali Dülger, “Resim yapmak, kendinize yeni bir dünya yaratmaktır” dedi.

Bandırma’nın değerli eğitimci ve ressamlarından Ali Dülger, “Resim yapmak, kendinize yeni bir dünya yaratmaktır” dedi.
1949 yılında, Karacabey’de doğan Dülger, 1967 yılında, Çanakkale İlköğretmen Okulu’nu birincilikle bitirdi. 1970 yılında, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun olan Ali Dülger, atandığı Adana Kozan İmamoğlu Ortaokulu’nda üç yıl resim öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra atandığı Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde 1973-1995 yılları arasında çalışarak, 25 yıllık meslek yaşamının ardından, bu okuldan emekli oldu. Dülger, görev yaptığı süre içinde Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nin çok kaliteli bir öğretmen kadrosuna sahip olup, değerli öğrenciler yetiştirdiğini belirtti.
RESİM YAPMAK, SEVGİ DOLU BİR DÜNYA YARATMAK
Halen çalışmalarını “Çizgi Sanat Merkezi”nde, yağlı boya tekniğiyle yaptığı resimlerle sürdüren Dülger, 1990’lı yıllarda başladığı resim çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:
“Bugüne dek yaptığım 700 dolayında tablo yaptım. Bunlardan 100’ün üzerinde tablomu açtığım 12 kişisel sergide sanatseverlerle buluşturdum. Konularımı genellikle kuşlar, atlar ve Bandırma oluşturuyor. At resimlerini seviyorum. Çünkü atlar, özgürlük, asalet ve dinamizm demektir. Konu ve üslup bütünlüğüne önem veriyorum. Resim yapmak, kendinize sevgi dolu, yeni bir dünya yaratmaktır. Resim yapmak, insana yaşama sevinci ve dinamizmi verir. Sizi hayata bağlar, hoşgörünüzü artırır.”
KAPIDAĞ MUHTEŞEM
Kapıdağ’ın ormanları ve doğasıyla muhteşem ve gizemli bir cennet olduğuna dikkat çeken Dülger, “Son olarak, bir sipariş üzerine Kapıdağ köylerini gösteren, minyatür-resim arası orijinal bir tasarımını yaptım. Ancak Kapıdağ’daki kirlilik ve denetimsizlik beni üzüyor. Kapıdağ, sahipsiz” dedi.
HERKES RESİM YAPABİLİR
Resim yapmak için yeteneğin gerekli olmasına karşın herkesin resim yapabileceğine dikkat çeken Dülger, şu değerlendirmede bulundu:
“Ancak herkes resim yapabilir. Çünkü resim yapmak insana huzur verir. İnsanın resim konusunda fazla yeteneği olmasa, çizgileri yetersiz bulunsa bile bunu renk ve dekoratife önem vererek giderebilir. Resim, insanın yaşamındaki boşluğu giderir. Sanatla uğraşmak kadar güzel ne var?”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Resme adanmış yaşam
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli