Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Resmi ilan yük değil, haktır!

Resmi ilan yük değil, haktır!

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, yerel gazetelerin resmi ilan haklarının korunması amacıyla girişimde bulundu. İlçe gazete sahipleriyle birlikte Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu ziyaret edildi. BGC Başkanı Ramazan Demir, "resmi ilanl

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yayınlandıkları bölgenin sesi ve canlı tarihi olan yerel gazetelerde yayımlanan resmi ilanların yük değil, hak olduğunu söyledi. Demir, ilçe gazetelerinin yaşadığı mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını istedi.

BGC Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin ile Edremit, Sındırgı, Dursunbey, Manyas, Bigadiç ilçelerinde yayımlanan yerel gazetelerin sahipleriyle birlikte Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu´nu makamında ziyaret etti.

Demir, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri kuruluşuyla birlikte, özellikle ilçe gazetelerinin mağduriyetine yol açan uygulamayla karşı karşıya kalındığını ve bunun ciddi sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade etti.

DEMİR : "GAZETELER MAĞDUR EDİLİYOR"

İhale Kanununa göre, resmi ilanların, idarenin bulunduğu yer ile işin yapılacağı mahalde birer gazetede yayınlanmasının esas olduğuna dikkat çeken Demir,  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri´nin ihale ilanlarının ise merkezde yayımlanmasının ilçe gazetelerini mağdur ettiğini kaydetti. Demir, "Resmi ilanlar yük değil, ilçelerinin sesini dünyaya duyuran yerel gazeteler için haktır." dedi

Demir, yerel medyanın ve özellikle ilçelerde yayımlanan gazetelerin kamu adına çok önemli bir görevi üstlenmeleri yayında yayımlandıkları bölgenin sesi ve canlı tarihi olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "İlanların da Kamu İhale Mevzuatı´na uygun yapılabilmesi için en az iki gazetede yayımlanması, birden fazla yerde alım için ihaleye çıkılmışsa da mutlaka ilçelerde de yayımlanmasını istiyoruz."

HOCAOĞLU: "YEREL BASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel  Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, yerel basını önemsediklerini söyledi. Hocaoğlu, Gazeteciler Cemiyeti´nin ilettiği konu üzerinde inceleme yaptıracağını ve ilgili mevzuat doğrultusunda da gerekenin yapılmasının sağlanacağını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hocaoğlu, yerel basının demokrasilerin yerleşmesi ve gelişmesi yanında kamu ile vatandaş arasında köprü görevi üstlenmesi açısından önem taşıdığına dikkat çekerek, yaşanan sıkıntının çözümü kavuşturulması için konuyu bizzat takip edeceğini söyledi.

Hocaoğlu´nun gazete sahipleriyle sıcak diyoloğ kurmasına da katkı sağlayan ziyarete BGC Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin, Semih Keleş (Manyasın Sesi), Hüseyin Ceylan (Bigadiç), Hakan Atila (Sındırgı Haber), Tayyar Toprak (Ege Gündem), Rahmi Kireç (Balat), Serda Akış (Sındırgı Gündem), Mehmet Yarma (Dursunbey Hakimiyet) katıldı. 

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Resmi ilan değil haktır
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu