Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ressam Gülsere Kayalı´nın eserleri Ayvalık´ta sergilenecek

Ressam Gülsere Kayalı´nın eserleri Ayvalık´ta sergilenecek

Ayvalık Belediyesi bu kez, Ayvalık´ta yaşayan Ünlü Ressam Gülseren Kayalı ile Ayvalıklı sanatseverleri buluşturuyor.

Kayalı´nın ?Ayvalık - Cunda Resimleri? Sergisi, 12 Temmuz Salı, saat: 19.00´da Orhan Peker Sanat Galerisi´nde açılıyor.
Ressamın, 2011-2016 arası gerçekleştirdiği eserlerini kapsayan sergi, 30 Temmuz Cumartesi gününe kadar Ayvalıklı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
2004´te Ayvalık´a yerleşen ?Özgün ve Özgür Ressam Gülseren Kayalı?, çok etkilendiği, sevdiği Ayvalık ve Cunda temalı resimlerinin yaratma sürecinde, kendi durduğu yeri bildiğini belirtiyor. Eserlerini, gizli bir neşe ile var ederken, yaşamın her anını hissederek, duygularını, izlenim, gözlem, analiz, sentez ve duyumsamalarını, yüreğinin tüm coşkusuyla, ironik, humorik, ekspresif, minyatürsel ve güncel bir yorumlama ile çizdiğini ve renklendirdiğini kaydetti.
Kayalı çalışmalarını, tuval üzerine akrilik boya-karışık teknik ile gerçekleştirdiği eserlerinde; ressamın iç dünyasına nakşedilmiş insan ve mekân tiplemeleri yer alıyor.
?Şişman Piyangocu?, ?Kuzulu Bademci?, ?Lokma İmparatoru Saki?, ?Taşkahve ve şef Mehmet Bey?, ?Motorlu Venüs?, ?Beyazlı Çiçekçi?, ?Papyonlu Akordiyoncu?, Ayvalık Kanelo Kafe, Cunda Taşkahve, ?Tavuk adası? gibi
Tekneler, şemsiyeler, balıkçılar, köpekler, kediler, seyyar satıcı arabaları, mavi iskemleler, leziz Ayvalık yemekleri, Kozak´tan gelen çiçek, kekik, zeytin kokuları, adanın eski öyküleri, balık ağları, fenerler, çılgın rüzgârı, ay ışığı, balıklar, baykuşlar, kırlangıçlar, martılar birbirinden çok farklı kompozisyonlarda resim ile yeniden var oluyorlar ve öykülerini anlatıyorlar.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli