Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ressam Dilşad Atasoy, Ayvalık’ta sergi açtı

Ressam Dilşad Atasoy, Ayvalık’ta sergi açtı

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi ressam Dilşad Atasoy’un resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi ressam Dilşad Atasoy’un resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 
Öğretmenliğin yanı sıra resim çalışmalarını da sürdüren; 2015 yılında İtalya'da düzenlenen Fabriano Suluboya Festivali’nde Türkiye'yi temsil eden sanatçılar arasında yer alan Dilşad Atasoy’un eserleri Fabriano Uluslararası Kataloğu’nda yayınlandı. 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Alternatif Sanat Tarihi programını tamamlayan, 2012 yılında İstanbul Suluboya Topluluğu Derneği'nin kurucuları arasında yer aldığını hatırlatan ressam Dilşad Atasoy, bugüne kadar 11’i kişisel olmak üzere, ulusal ve uluslararası birçok karma sergiye katıldığını söyledi. 
Pandemi döneminde atölyesinde çok sayıda eser ürettiğini belirten Atasoy, “Doğadan, yaşamdan, birbirimizden koptuk; önce evlere, sonra içimize kapandığımız bu dönem, ben dâhil birçoğumuz için bir tür arınma, hatta hesaplaşma sürecine dönüştü. Yaşamı hep koşuşturma ve yarışma şeklinde yaşıyorken durduk, sakinleşmeye çalıştık. Doğanın güzelliklerini, onun parçası olduğumuzu hatırladık. Tüm bunların, bende hayal kurma isteğini de derinleştirdiğini hissettim hep. O karanlık/karamsar günlerde iyiye, güzele olan özlemim; doğayı düşünme, hissetme ve ona katılma ihtiyacım arttı. İşte “düşümce” sergisi böyle çıktı ortaya. Bu sergideki renkler, formlar, lekeler hep insan; doğa ve yaşam üzerine düşümce aktarımlardır. Renkli ve hayali bir dünya yarattım o karanlığın içinde. Bana iyi geldi, sizin de gönlünüzdeki bahçeleri yeşertmesi dileğiyle” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ressam Dilşad Atasoy Ayvalık’ sergi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli