Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Restore edilen asırlık cami ibadete açılıyor

Restore edilen asırlık cami ibadete açılıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen asırlık Erdek Hacı Ömer Camisi´nde ilk namaz kılındı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen asırlık Erdek Hacı Ömer Camisi´nde ilk namaz kılındı.
Erdek´e 19. yüzyılda yapılan ancak yıprandığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla 2,5 yıl önce restore çalışmaları başlatılan Asırlık Hacı Ömer Camisi´nde restorasyonun kısmen tamamlanmasının ardından, ilk namaz 24 Ekim Perşembe günü Akşam namazı ile kılındı.
İlçeye kazandırıldığı tarihten itibaren geçtiğimiz yıllarda belirli aralıklarla restore edilmesine rağmen, yıllar içerisinde yeniden restore isteyen camide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü´nce Ocak 2017 yılında başlatılan onarım çalışmaları minarenin de tamamlanmasıyla yıl sonuna kadar tamamen bitecek. 

Cami, kapılarını Perşembe günü Akşam namazıyla vatandaşlara açarken, caminin ibadete açıldığını öğrenen vatandaşlar, camiye gelerek 2,5 yıl sonra ilk namazlarını kıldı.
Sadece caminin minaresinde devam eden yapım ve onarım çalışmalarının bu yılın sonuna kadar tamamlanmasıyla, yüklenici şirket tarafından cami Vakıflar Genel Müdürlüğü´ne teslim edilecek.
Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kız kardeşi Vesile Erdoğan İlgen´in eşi Ziya İlgen´in annesi Zümrüye İlgen´in cenaze törenine katılmak üzere 2016 Eylül ayında geldiği Erdek´te cenaze namazının kılındığı Hacı Ömer Camisi´ni bakımsız görmesinin ardından, yetkililere restore talimatı vermişti.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli