Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Roman vatandaşlara yönelik eylem planı değerlendirildi

Roman vatandaşlara yönelik eylem planı değerlendirildi

Cumhurbaşkanlığının “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi II. Aşama Eylem Planı” Genelgesi kapsamında roman vatandaşların hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığının “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi II. Aşama Eylem Planı” Genelgesi kapsamında roman vatandaşların hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapılan Roman Vatandaşlara Yönelik İl Eylem Planı Değerlendirme Toplantısında kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve plan kapsamında varsa eksiklerin giderilmesi konuları görüşüldü.  
Vali Şıldak, meslek edindirme kursları, eğitime katılımın arttırılması, evde yaşlı ve engelli bakım hizmetleri, sağlık taramaları gibi hizmetlerle roman vatandaşların sosyal devlet şemsiyesi altında toplanmalarının önemine değindi. Aile içi şiddetin engellenmesi, madde bağımlılığının önüne geçilmesi, erken yaşta evliliklerin engellenmesi gibi konularda yapılacak çalışmaların örnek yol haritası olacağının altını çizdi. 
Çalışmaların ve planlamaların konularına göre özenle yapılması gerektiğini belirten Vali Şıldak, sorunlarla ilgili çözüm önerileri için de ilgili kurum temsilcilerine söz verdi. Eylem Planının maddelerinin tek tek görüşüldüğü toplantıda özellikle çocuklara yönelik yapılacak çalışmaların daha kalıcı olabileceği de belirtildi.  Vali Şıldak, roman vatandaşların genel çerçevede eğitim, istihdam, güvenlik, barınma konularında yaşadıkları sorunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede roman vatandaşların hayatlarını değiştirecek en önemli faktörün meslek sahibi olmaları olduğunu belirtti. Şıldak, “Roman vatandaşlarımız İlimizde önemli bir nüfus ağırlığı olan ve geleneksel hayat koşullarında yaşamaya devam eden bir anlayışa sahip. Maalesef bu mahallelerde kötü alışkanlıkların boyutu yüksek ve suça bulaşma oranı yükseliyor. Devletimizin farklı kurumlarının aynı zaman dilimi içerisinde çeşitli konularda bu insanlara hizmet götürmesi onlarda muhakkak pozitif etki oluşturacaktır. Bu çalışmalarımızda ödüllendirme sisteminin de çok teşvik edici olacağını düşünüyorum. Örneğin okuma-yazma öğrenen bir kişinin ödüllendirilmesi diğer kişileri de bu kurslara katılma konusunda heveslendirecektir. Bu ve bunun gibi çalışmalarımızı bir araya getirdiğimizde çok güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli