Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Romanlar Birliği´nden Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ne ziyaret

Romanlar Birliği´nden Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ne ziyaret

Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu kurulum aşamasında.

Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu kurulum aşamasında.
Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Trakya Bölge Sorumlusu Serkan Kara, İstanbul Bölge Sorumlusu Kamber İsa, Genel Sekreter Nilay Büyükyaşar ve Bandırma Roman Derneği Başkanı Feridun Demirdöğen, ?Roman Dernekleri Konfederasyonu?nu kurmak için Bandırma´da temaslarda bulundu. Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni de ziyaret eden Romanlar, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Hâlen Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten ve kurulacak konfederasyonun da başkan adayı Hacı Ramazan Işıldak, Romanların yaşadığı sorunlara işaret etti.
Işıldak, ?Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu kurulum aşamasında. Biliyorsunuz bizim Roman toplumumuz her zaman ikinci planda bırakılmıştır. Toplumumuza yararlı işler yapmamız için çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza destek olmak için arkadaşlarımızla birlikte bir karar aldık. Toplumumuzu bir tek ses olarak, tek bir çatı altında toplayarak birlikte hareket etmek için hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan, el ele kardeşlerimizle birlikte hizmet için bu yola çıktık.? dedi.
Trakya Bölge Sorumlusu Serkan Kara´da toplantıda yaptığı konuşmada kronikleşmiş sıkıntıları olduklarına dikkati çekerek şunları söyledi: ?Roman toplumunun ileriki zamanlarda, kamu yönetimlerinde, seçilmiş birimlerde, sözü nazı geçen, varlığını hissettiren, sorunlara bire bir, nokta atışlı çalışmalar yapmak için arkadaşlarımızla çeşitli bölgelerde yaşayan Roman kardeşlerimizle bir araya gelerek, birlik içinde, bir bütün halinde, ülkemizin ve milletimizin refahı, devletimizin yararına, onların desteği ile Roman toplumunda var olan kronikleşmiş sıkıntılar, istihdam, barınma, eğitim vs konulardaki can alıcı acılarımızı, devletin üst düzey yetkilileriyle SSK birim başkanlarıyla bir araya gelip geçmişten bugüne kadar kronikleşmiş sıkıntılarımızı rapor halinde üst düzeye ileterek, bu sıkıntılara çözüm bulmak amaçlı, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan tamamen milletimize yönelik, devletimize katkı sunacak, destek verecek, onların da bizlere destek vereceği çalışmaları ortak proje halinde yürütmek istiyoruz.? dedi.
Genel Sekreter Nilay Büyükyaşar´da ziyarette yaptığı konuşmada, amaçlarının daha fazla sahada bulunmak olduğuna dikkati çekti.
Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül´de, gazeteciler olarak Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara karşı duyarlı olduklarını ve Romanlara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Ziyarette TRT´nin sözleşmeli personeli, ritim saz sanatçısı hemşerimiz Ahmet İzgi´de yer aldı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli