Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Romanları meslekle buluşturan proje

Romanları meslekle buluşturan proje

İlçemizde, İşkur destekli, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, roman vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları başladı.

İlçemizde, İşkur destekli, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nce, roman vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları başladı.
Kursların açılışı nedeniyle, hafta içinde Erdek Öğretmenevinde bayan kursiyerlere öğle yemeği ikramında bulunuldu.
Roman vatandaşlara verilen yemek ikram törenine, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Firikçi, Balıkesir İşkur Müdür yardımcısı Nilüfer Karahan, Bandırma İşkur Müdürü Haşim Akbulut ile 25 bayan kursiyer katıldı.
Düzenlenen kurslar hakkında bilgilendirmede bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Firikçi, bayanlar için takı tasarım (pul-boncuk) kursu, erkekler için kalorifer ateşciliği ile tesisat armatörcülüğü kurslarının açıldığını söyledi.
Takı tasarım kursuna 25, kalorifer ateşciliği ile tesisat armatörcülüğü kurslarına ise 50 kursiyerin katıldığını belirten Firikçi, "kurslar 22 Mart Pazartesi günü başlamış olup 22 Nisan Perşembe günü sona erecektir. Kurslarımız İşkur destekli olup her kursiyerimize günlük 15 lira ücret ödenmektedir." dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam eden kurslarla, sosyo-ekonomik koşulların gelişmesi, bilinçlendirilmesi ile mesleklerin çeşitlenmesinin hedeflendiğini hatırlatıp, İş-Kur destekli Halk Eğitim Merkezinde devam eden bu kursların yararlı olacağını kaydetti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli