Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Romantizm kokan sergi Yakup Tırpan’ın “40 gün, 40 gece, 40 fotoğraf” sergisi açıldı

Romantizm kokan sergi Yakup Tırpan’ın “40 gün, 40 gece, 40 fotoğraf” sergisi açıldı

Yakup Tırpan’ın, “40 gün, 40 gece, 40 fotoğraf” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Yakup Tırpan’ın, “40 gün, 40 gece, 40 fotoğraf” isimli fotoğraf sergisi açıldı.
Bandırma Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde açılan sergide, düğün, damat ve gelin fotoğrafları yer alıyor.
Serginin açılışında konuşan Yakup Tırpan, “Sergim ile ilgili olumlu ve olumsuz eleştiriler geliyor. Bazıları, ‘Neden Kapıdağ’dan doğa fotoğrafları çekmedin?’ diyorlar. Böyle doğa sergileri çok açıldı. Ben, başkalarının mutluluklarını paylaşmak ve bunları yansıtmanın önemine inanıyorum. Bu sergimde mutluluk, aşk ve sevgi hisleri paylaşılmaktadır” dedi.
Ardından konuşan Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten de, Bandırma’nın sanatın kenti olduğuna dikkati çekti. Bandırma’nın, sanatın tüm alanlarında verimlilik yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Önemli bir sanat dalı olan fotoğraf, geçmekte bulunan bir anın yakalanmasıdır. Yani sanat fotoğrafı çekmek için bakmak değil, görmek gerekir. Bu sergide de sevgi, aşk ve mutluluğun fotoğrafları yer alıyor. Ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler, ‘Eğer en iyi makine, en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktilo da en iyi romanı yazardı’ diyor. Bu başarılı sergi için Yakup Tırpan’ı kutluyorum.”
Erten, daha sonra Tırpan’a günün anısına plaket verdi.
Tırpan’ın sergisi 30 Nisan 2022’ye dek açık kalacak.
Haber: Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı