Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Rüzgar Enerji Santrali´nin bakır kablolarını çaldılar

Rüzgar Enerji Santrali´nin bakır kablolarını çaldılar

Bandırma ilçe Jandarma Komutanlığı´na müracaat eden ????. Güç Santralleri A.Ş. yetkilisi...

Bandırma ilçe Jandarma Komutanlığı´na müracaat eden ????. Güç Santralleri A.Ş. yetkilisi Y.E. isimli şahıs, Bandırma İlçesi Dut Limanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 6 adet Rüzgâr Enerji Santralinin (RES) yaklaşık 550 metre bakır topraklama kablosunun kimliği belirsiz şahıs/şahıslar tarafından çalındığını beyan ederek şikâyetçi oldu.
Yapılan bu şikâyet üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından olayı araştırmak üzere bölgeye sivil ekipler ve devriyeler görevlendirildi.
Hırsızlık olayının aydınlatılması amacıyla olay yerinde ve çevresinde yapılan araştırmalar sonucunda kabloların kesildiği yerlerin oksitlendiği görülerek hırsızlık olayının yeni olmadığı ve en az 10-15 günlük bir süre içerisinde gerçekleştirildiği kanaatine varılırken, ayrıca olayla ilgili olarak yapılan kamera incelemesinde herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Bu durum üzerine hırsızlık olayını yapabileceği değerlendirilen şahıslar ile suç eşyalarını satabilecekleri yerler takibe alındı. Yapılan takip sırasında Bandırma ilçesi Hurdacılar sitesine motosiklet ile üç şahsın geldiği ve bakır kablo satmak istedikleri yönünde bilgi alındı. Elde edilen bilgi doğrultusunda Bandırma ilçesi Hurdacılar sitesinde yapılan kontrolde Y.Y., C.E. ve R.E. isimli şahıslar yanlarında bulunan 20 kilogram bakır kabloyu satmak istedikleri esnada suçüstü yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındılar. Suçüstü yakalanan Y.Y., C.E. ve R.E. isimli şahısların hırsızlık olayını B.K., A.K. ve O.E. isimli şahıslarla birlikte gerçekleştirdikleri öğrenilirken, adli makamların talimatıyla bu olayla ilgili olarak Y.Y., C.E., R.E., B.K., A.K. ve O.E. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı