Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Rüzgar kızlardan Kocaeli zaferi

Rüzgar kızlardan Kocaeli zaferi

Balıkesiri bölge yarışmalarında başarıyla temsil ettil

Balıkesir`i bölge yarışmalarında başarıyla temsil ettiler
İlçemizin rüzgar kızları olarak bilinen 18 Eylül Ortaokulu atletizm takımı Kocaeli`de düzenlenen Bölge Şampiyonasında bir başarıya daha imza attı.
Okullar arası Kros İl Şampiyonluğu Yarışmaları 27 Şubat 2013 tarihinde Balıkesir`de gerçekleşmişti. 
Balıkesir`de Yıldız Kızlar grubunda 2000 metre koşarak Erdek 18 Eylül Okulu`na tarihindeki ilk il şampiyonluğunu yaşatan Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan ve öğrencileri Rümeysa Öztürk, Buse Özel, Aleyna Çakmak, Yeşim Tanrıverdi ve Cansu Sarı, il şampiyonlarının buluştuğu Kocaeli Grubunda yarıştılar.
Balıkesir`i Grup-Bölge Şampiyonası`nın yapıldığı Kocaeli ilinde temsil eden Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletizm takımı sporcuları, İstanbul, Bilecik, Bursa, Bolu, Düzce, Edirne, İstanbul A, İstanbul B, İzmir, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Tekirdağ ve Yalova takımları ile kıyasıya mücadele ederek büyük bir başarıya daha imza attılar.
Kendilerinden bir yaş büyüklerle yarışıp ilk üçe girip Türkiye Finalleri`ne gitmeyi hedefleyen rüzgar kızlar çok az bir farkla Grup-Bölge Dördüncüsü oldular. 
Kocaeli`den dördüncülük kupası ve madalyaları ile ilçemize dönen rüzgar kızlar okullarına tarihindeki ilk il şampiyonluğu kupa sından sonra, ilk bölge-grup kupasını ve madalyalarını da getirmiş oldular. 
Kocaeli`de düzenlenen grup-bölge şampiyonasını değerlendiren Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan, çocukların performansları her geçen gün daha da yükselmekte. Sporcularını puanlı atletizme hazırladığını, bu yıl ilk defa ilçe dışında kros yarışmalarına girdiklerini ve kendilerinden bir yaş büyüklerle yarışmalarına rağmen çok iyi bir sonuçla ilçeye döndüklerini söyledi.
Bu yıl krosu Bölge-Grup Dördüncülüğü ile sona erdirdiklerini belirten Gülhan, önlerinde 10-11 Nisan 2013 tarihlerinde il şampiyonası ile başlayıp Türkiye Şampiyonası`na kadar uzanacak olan Puanlı Atletizm Yarışmalarına konsantre olmaları gerektiğini söyleyip, kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false