Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Rüzgâr sörfü heyacanı Ayvalık´tan başladı

Rüzgâr sörfü heyacanı Ayvalık´tan başladı

Rüzgâr sörfü heyacanı Ayvalık´tan başladı

Ayvalık, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) ve Ayvalık Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışının 1´nci etabına ev sahipliği yapıyor. Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Ayvalık Çamlık sahil şeridinde düzenlenen yarışlar, 12 Temmuz Cuma günü saat 10.30´da başladı.
TYF-DTO Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışlarının Ayvalık´ta yapılan ilk etabına 85 sörfçü katıldı. Ayvalık Belediyesi tarafından Çamlık sahil şeridinde, sporcular ve Ayvalık´ta yaşayan vatandaşların yarışları izlemesi için özel bir parkur oluşturuldu. U15 Junior Kız- Erkek (2004 yılı ve sonra doğanlar), U17 Kız-Erkek (2002 yılı ve sonra doğanlar) U 20 Kız-Erkek ( 1999 yılı ve sonra doğanlar) Kadın- Erkek (2000 yılı ve önce doğanlar) Master (1982 yılı ve önce doğanlar) kategorilerinde yapılan yarışmaya, Ünlü sörfçü Çağla Kubat Diaz eşi Jimmy Scot Diaz ile birlikte katılırken, Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü sporcusu Buğra Mehmet Kandiş te yarışlarda Ayvalık´ı temsil etti.
Yarışların startını Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile Belediye Başkanı Rahmi Gençer birlikte verirken, TYF temsilcisi ve Ayvalık Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül, GTH ilçe Müdürü Mehmet Uysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Suakar, İlçe Halk Eğitim Müdürü Serkan İnce, İlçe Turizm Danışma Bürosu Şube Müdür vekili Ömer Şancı, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, Yelken İhtisas Kulüp Başkanı Zeynep Kazancıgil, Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulüp Başkanı Güngör Sezer ve Kulüp yönetimi, Barbaros Sefa Spor Kulüp Başkanı Serdar Harputlu, Küçükköy Spor Kulübü Başkanı Murat Küren ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yarışları izledi. Koç Holding Onursal başkanı Rahmi Koç ile Hayri Alptekin yarışlarda kullanılmak tekne desteği verdi.
?AYVALIK, SÖRFÇÜLER İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN?
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edip katılan sporculara başarılar dileyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ? Sörf Ayvalık´ta yıllardır yapılıyor, Türkiye çapındaki bu organizasyonlarla kentimizde sörf merkezi yapılmasını sağlarız ve ilgiyi arttırırız. Mükemmel bir yer burası, iç denizimizin bir tarafında Ayvalık merkez, bir tarafta çamlık, adalar, Tabiat Parkı içinde böyle bir yarış. Daha güzel bir parkur olacağını düşünmüyorum. Manzara var, rüzgâr var, sörfçüler için biçilmiş kaftan? dedi.
Rüzgâr sörfü yarışlarında heyecan dolu anlara tanıklık ettiklerini ifade eden ve emeği geçen herkes teşekkür eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, ?Bu organizasyon deniz sporları için çok uygun olan Ayvalık´ın tanıtımı için bir fırsattır. Böyle önemli bir organizasyonu Ayvalık´ta gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz? dedi.
?AYVALIK, RÜZGÂR SÖRFÜNE UYGUN, BULUNMASI ÇOK KEYİFLİ BİR YER?
Yarışlara eşi ile birlikte katılan ünlü Sörfçü Çağla Kubat, ?Burası rüzgar sörfü için yeni bir yer olarak ayarlanmış Ayvalık Belediyesi tarafından . Biz de windsurf yarışımızın açılışını burada yapacağız. Dolayısıyla çok heyecanlıyız. Çok güzel bir hazırlık yapmış Ayvalık Belediyesi. Zaten rüzgâr bize doğanın en güzel hediyesi. Dolu dolu 3 gün geçirmeyi hedefliyoruz. Ayvalık´a yarışlar oldukça tabii ki geliyorum. Hatta bazen yabancı arkadaşlarım geldiğinde göstermek istediğim yerlerden biri Ayvalık. Türkiye´de çok çok güzel bölgeler var. Bazı bölgeler rüzgâr sörfü için biliniyor. Bazı bölgeler rüzgâr sörfüne uygun olduğunu yavaş yavaş kendini gösteriyor. Bunlardan biri de bence Ayvalık. Çok güzel bir rüzgârı var. Bulunması çok keyifli bir bölge. O yüzden windsurf yapmak isteyenler için hem denizde vakit geçirebilmek hem karada yaratılmış ortamın güzel atmosferini yaşayabilecekleri bir yer. Herkesi Ayvalık´a davet ediyorum? dedi. 12-15 Temmuz tarihlerindeki organizasyonun ödül töreni Çamlık Sahil şeridinde, 15 Temmuz Pazar günü saat 18.00´de yapılacak.

Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli