Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Saatler 8 Kasım´da geri alınacak

Saatler 8 Kasım´da geri alınacak

Türkiye´de 1 Kasım´da yapılacak genel seçim nedeniyle yaz saati uygulamasında değişikliğe gidilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete´de yayımlandı.

Türkiye´de 1 Kasım´da yapılacak genel seçim nedeniyle yaz saati uygulamasında değişikliğe gidilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete´de yayımlandı. Seçim nedeniyle yaz saati uygulaması 8 Kasım´da sona erecek.
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 9 Mart tarihli Bakanlar Kurulu kararında değişiklik yapılmasına ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nın yazısı üzerine Günün Yirmi dört Saatte Taksimine Dair Kanunun ilgili maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunca 1 Ekim´de kararlaştırılmıştı.
Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart´ta 03.00´ten itibaren bir saat ileri alındı.
Karara göre, 25 Ekim´de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00´ten itibaren bir saat geri alınması gerekiyordu.
Yeni düzenleme doğrultusunda, bu yıl yaz saati uygulaması 1 Kasım´daki genel seçim nedeniyle 8 Kasım´da sona erecek ve saatler 04.00´ten 03.00´e alınacak. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Saatler Kasım geri alınacak
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu