Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sabaha kadar kurtarılmak için bekledi

Sabaha kadar kurtarılmak için bekledi

İlçemiz Doğanlar Mahallesi´nde pazar günü balık tutmak için arkadaşı tarafından tekneyle koya bırakılan Fahrettin Öztürk, elverişsiz hava koşulları nedeniyle denizde mahsur kaldı.

İlçemiz Doğanlar Mahallesi´nde pazar günü balık tutmak için arkadaşı tarafından tekneyle koya bırakılan Fahrettin Öztürk, elverişsiz hava koşulları nedeniyle denizde mahsur kaldı. Ansızın gelen fırtına nedeniyle bulunduğu kayalık bölgede mahsur kalan Fahrettin Öztürk, yanında bulunan cep telefonu ile yardım isteğini bildirdi. İlk olarak Erdek Sahil Güvenlik ekipleri Öztürk´e ulaşmak istedi. Ancak Erdek Sahil Güvenlik ekipleri, havanın kararması ve kayalık bölge olması nedeniyle Öztürk´e ulaşamadı. Daha sonra olay yerine AFAD ve Erdek Jandarma Komutanlığı ekipleri geldi. Burada yapılan müdahalelerde başarılı olunamayınca Erdek Sahil Güvenliğine ait helikopter kayalarda mahsur kalan vatandaşı bulunduğu yerden almak istedi.

Ancak elverişsiz hava koşulları yüzünden mahsur kalan vatandaşa yaklaşamadı. Kurtarma operasyonu sabahın ilk ışıklarına kadar sürerken, saat 06.00 sularında mahsur kalan Fahrettin Öztürk, AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden alınarak kurtarıldı. Sağlık kontrolü için Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne kaldırılan vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli