Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Saçıl güven tazeledi

Saçıl güven tazeledi

Ziraat Odası seçimini, Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçılın listesi kazandı. Günlerdir, Saçılın karşısına aday çıkması beklenen Alaaddin Mahallesi delegesinin, Divan Başkanlığına verdiği meclis aday listesinde yer alan delegelerin bir çoğu...

Ziraat Odası seçimini, Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl`ın listesi kazandı.
Günlerdir, Saçıl`ın karşısına aday çıkması beklenen Alaaddin Mahallesi delegesinin, Divan Başkanlığına verdiği meclis aday listesinde yer alan delegelerin bir çoğu isimleri okunduğunda listede yer almak istemediği itirazında bulundu.
İsimleri okunan delegelerin bir çoğu "Ben o listede yokum" itirazında bulununca Divan başkanı yeni bir liste hazırlaması için 10 dakika süre verdi.
Saçıl`ın karşısına liste hazırlanamaması üzerine, seçime Mehmet Saçıl`ın tek listesiyle gidildi.
Erdek Ziraat Odası seçimi 12 Şubat Cumartesi günü Erdek Öğretmenevi Toplantı salonunda yapıldı. Seçime, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek`te katıldı.
Divan Başkanlığına Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, yardımcılığına Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, katip üyeliklere Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök, Erdek Esnaf Odası Genel Sekreteri Ahmet Vişne getirildi.
Kongrede konuşan Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl, 2007 yılında başladığı başkanlık görevinde, çalışmaları Erdek`le sınırlı tutmayıp, tüm Kapıdağ`ı akarış karış dolaşıp hizmet vermeye çalıştığını söyledi.
Tarıma emek verenlerin sorunlarını, sıkıntılarını çözecek çalışmalara hız kazandırmak için oda bünyesinde İktisadi İşletme bölümü kurduklarının altını çizen Saçıl, Tarım aletlerinde, teknolojisinde yaşanan gelişmeleri yakından takip edip her türlü araştırmayı çiftçiler için yapıldığını, Ziraat Odası olarak çiftçilere verilmesi gereken ne gibi hizmet varsa, bu dört yıllık zaman dilimi içersinde hepsinin verildiğini belirtti.
Erdek Ziraat Odası yönetimi olarak başarılı, onurlu bir 4 yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Saçıl, "Erdek Ziraat Odası yönetimime ekibimle birlikte yeniden talibim. Durmak yok yola devam" dedi.
Genel kurul gündeminde yer alan tüm maddeler oy çokluğuyla kabul edildikten sonra, seçime geçildi.
Erdek İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin nezaretinde, 29 delegeden 23`nün katıldığı  gizli oylamayla yapılan seçimi Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl`ın listesi kazandı.
Seçimi kazanan meclis listesinde yer alan 15 delege daha sonra Erdek Ziraat Odası Yönetim Kurulu seçimine gitti. 1 üyenin mazeret nedeniyle katılamadığı bu seçimde Erdek Ziraat Odası yeni Yönetim Kurulu; Mehmet Saçıl, Hasan Aşıcı, Şaban Topuz, Olcay Uzun, Özkan Çorak, Murat Kaleş, Zafer Sert`ten oluştu.
Yönetim kurulu yedek üyeliklerine; Metin Arslantaş, Ahmet Dinçer, Mustafa Tonay, Özden Zeyrek, Nizamettin Dolan, Hasan Togay, Hikmet Keray, İbrahim Kaba girdi.
Ziraat Odasının kongresine, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Erdek İlçe Tarım Müdürü Murat Yazar, Gönen Süt Üreticileri Birlik Başkanı Engin Aslan ile oda delegeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli