Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SADER kuruldu

SADER kuruldu

Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) kurularak faaliyetine başladı.

Sözleşmeli Subay, Astsubay, Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Erlerin mesleki hayatta ve meslekten ayrıldıktan sonraki yaşantılarında, hak ettikleri özlük haklarına kavuşmalarını sağlayabilmek adına, kamuoyunda farkındalık yaratabilmek için kurulan Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız "Gazi sözleşmeli subay olarak sözleşmeli askeri personelin meslek hayatlarında yaşadıkları sorunları yakından bilen birisiyim. Onların iş güvencesi içinde geleceğe ümitle bakabilmeleri adına bu dernek kuruldu. Sözleşmeli askeri personel aileleri ile görevlerinden çeşitli nedenlerle ayrılan sözleşmeli askeri personelin üyelikleri ile birlikte artık sorunlarımızı kurumsal anlamda dile getirebilme fırsatı bulabileceğiz." dedi.
Halen subay ve astsubaylardan bir kısmının "Sözleşmeli" statüde olduğunu dahi bilmeyen birçok Milletvekili olduğunu öne süren Yıldız, "Şu günlerde, terörle mücadelede canla başla mücadele veren, ancak mesleki açıdan yarın sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceğinden emin olamayan Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar´a da kadro verilmeli, onlar da muvazzaflık statüsüne alınmalılar." dedi.
Sözleşmesi yenilenmeyen subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin yaşadıkları mağduriyete de vurgu yapan Başkan Yıldız "10 yılı geçkin süre hizmeti olan ve çeşitli gerekçelerle ya da gerekçesiz sözleşmesi yenilenmeyen sözleşmeli subaylar iş aramakta, çoğu bulamamaktadır. Yıllarca Devletimiz için verilen emeğin ve hizmetin karşılığı bu olmamalıdır." dedi.
Uzun süreler Silahlı Kuvvetlerde hizmet verdikten sonra, mesleklerinden ayrılan askeri personelin adeta sudan çıkmış balığa döndüğünü belirten Yıldız "Sözleşmesi çeşitli nedenlerle yenilenmeyen Sözleşmeli Subay, Astsubay ve Sözleşmeli Uzman Erbaşlara kamuda iş hakkı verilmelidir." dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: SADER kuruldu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu