Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sağlık Bakanlığı´ndan körfez bölgesinde doktor yok itirafı!

Sağlık Bakanlığı´ndan körfez bölgesinde doktor yok itirafı!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Sağlık Bakanlığı´na sorduğu soruların cevaplarını kamuoyu ile paylaştı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Sağlık Bakanlığı´na sorduğu soruların cevaplarını kamuoyu ile paylaştı.
Sağlık Bakanlığı´nın cevabında, yaz aylarında nüfusu artan Balıkesir Körfez bölgesinde kalp doktoru olmadığının belirtildiğini söyleyen Ensar Aytekin, ?Balıkesir halkı doktordan mahrum? dedi.
Aytekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Sağlıkta dönüşüm yalanıyla birlikte devasa şehir hastaneleri komplekslerini hizmet diye sunanlar, bina yapıp içine doktor koymayı unuttular. Bir süre önce Sağlık Bakanlığı´na sorduğumuz soruların nihayet cevapları geldi. Özellikle yaz aylarında nüfusu milyonlarla ifade edilen ve sıcakla birlikte sağlık alanında risk taşıyan Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç gibi ilçelerimizde yaşlı nüfusu da göz önüne alarak Bakanlığa bu ilçelerde kaç kalp damar cerrahı çalıştığını sorduk. Aldığımız cevap kelimenin tam anlamıyla skandal! Bakanlık ilgili sorumuza verdiği cevapta Bandırma Devlet Hastanesi´nde 1, Atatürk Devlet Hastanesi´nde 8 ve Balıkesir Devlet Hastanesi´nde 1 olmak üzere toplam 10 adet kalp damar cerrahi uzmanı olduğunu söyledi. Balıkesir´imizin 2017 nüfusu 1 milyon 205 bin kişi olarak biliniyor. İl genelinde ise kalp damar cerrahi uzmanı sayısı ise toplamda yalnızca 17. Hekimlerden 10´u devlet hastanelerinde, 2´si üniversite hastanesinde, 5´i ise de özel hastanelerde görev yapmaktadır. İl genelinde toplam hekim başına düşen hasta sayısı da 651 olarak Bakanlık tarafından cevaplanmıştır. Bu sayı doğal olarak hastanelerden randevu almada ciddi gecikmelere sebep oluyor. Balıkesir gibi yaşlı nüfusu yüksek bir yerde bu denli az hekim sayısı kabul edilemez. AKP iktidarı mensupları övüne övüne şehir hastanelerini anlatırken, içine doktor koymayı unutmuşlar. Özellikle, Körfez diye adlandırdığımız Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit gibi yaz aylarında milyonluk nüfuslarıyla öne çıkan ilçelerimizde, yerleşik nüfusun da yaş ortalamasının yüksek olduğu düşünülünce Bakanlığın bize verdiği cevaptan anladığımız şudur; Kalp hastasıysanız ve bu bölgede yaşıyorsanız her an ihmalden ölebilirsiniz.?
Bakanlığın verdiği cevaba ilişkin olarak, Balıkesir´in güney ilçelerindeki bu sorunu ortadan kaldırmak için Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi kurulması gerektiğini ifade eden CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ?Kalp damar hastalıkları için, il genelinden başta Bursa olmak üzere civar illere giden Balıkesirli hemşerilerimiz bu konunun bir an evvel çözülmesini beklemektedir. Özellikle Körfez´de tam teşekküllü bir Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi kurulması gerekmektedir. Zaman geçmeden bu konunun gündeme alınması şarttır. 2018 Türkiye´sinde ?sağlıkta çağ atladık´ sözünün ne kadar boş, ne kadar anlamsız olduğu Bakanlığın verdiği cevaplarca da görülmektedir. Hasta garantisi verilerek yapılan çalışmalar görünen o ki rantın paylaşılması için halk sağlığını pazarlık konusu yapan çalışmalardır. Halbuki hasta, hastadır müşteri değildir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false