Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sağlık Bakanı Akdağ Balıkesire Geldi

Sağlık Bakanı Akdağ Balıkesire Geldi

Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere iki günlük program için Balıkesire geldi.

Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere iki günlük program için Balıkesir`e geldi.
Bakanımız Sayın Recep Akdağ, ilk olarak Valimiz Yılmaz Arslan`ı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur`da hazır bulundu.
Valilik makamında açıklamalarda bulunan Bakanımız Sayın Recep AKDAĞ, kene ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konularıyla ilgili soruları cevapladı. Mevsim itibariyle kene vakalarındaki hareketliliğin dikkat çekici olduğunu kaydeden Bakan Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının şehirlerde değil kırsalda görüldüğünü, kırsalda yaşayan insanların önceden beri alışkın oldukları için bunu önemsemediklerini söyledi.
Kene ile mücadele konusunda vatandaşları uyaran Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, yok edilmesi mümkün görünmeyen kene ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ve alınması gereken tedbirleri anlattı.
"ŞİDDETE BAŞVURANIN BİLEĞİ BÜKÜLÜR"
Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda da açıklamalarda bulundu. Bu hususta önemli ve sert tedbirler alındığını kaydeden Bakanımız Recep Akdağ, şiddetin hiç bir şekilde hak arama yöntemi olamayacağını söyledi. Sağlık çalışanlarına şiddetin dünyada önemli bir problem olduğunu belirten Bakanımız Akdağ, "Vatandaşımızın başımızın üstünde yeri var. Vatandaşımızın her türlü ihtiyacını görmeye çalışacağız. Hak arama yolu şiddet olamaz. Lakin kim şiddete başvurursa onun bileğini bükecek tedbirleri de alıyoruz, alacağız. Buna asla müsamaha etmeyeceğiz" diye konuştu.
Ziyarette Valimiz Yılmaz Arslan, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ`ın ilimizde yaptığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ilimizden son yıllarda sağlık konusunda ciddi mesafeler alındığını Sayın Bakanımızın talimatlarıyla doğrultusunda kalan sorunlarında çözüm yoluna gidileceğini belirtti.
Valimiz Yılmaz Arslan  tarafından Sağlık Bakanımız Recep Akdağ`a yağcıbedir halısı ve kolonya takdim edildi ve zeytinyağı sunumu yapıldı.
Valilikten sonra Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğini (TÜMSİAD) ziyaret eden Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programı ile ilgili İl Değerlendirme Toplantısı`na katılmak üzere geldiği Balıkesir`de bazı hastanelerde incelemelerde bulundu.
HASTANELERİ İNCELEDİ
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde açılan ve sadece annelere hizmet veren `Anne Oteli`ni ziyaret etti. Ziyarete
Valimiz Yılmaz Arslan`da eşlik etti. Burada kalan annelerle sohbet etti. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Anne Uyum Odası`nı gezen Bakan Akdağ, Başhekim Servet Kocaöz`den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakanımız Akdağ, daha sonra hafta başında Bahçelievler Mahallesi`nde hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`ni gezdi.
Merkezin son derece modern ve güzel bir hastane olduğunu belirten Bakan Akdağ, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ve Başhekim Zekai Kafaoğlu`ndan verilen diğer hizmetler hakkında detaylı bilgi aldı.
Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, programının ikinci gününde Balıkesir İli Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı`na başkanlık etti. Termal Asya Otel`de gerçekleştirilen toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Bakanımız Akdağ, devlet ve özel hastanelere ciddi yaptırımlar getireceklerini ve doktorları da eğitime alacaklarını açıkladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli