Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sağlık Çalışanları Dertli

Sağlık Çalışanları Dertli

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Karakuş, Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü 17 Nisan tarihinin tüm dünyada Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü” ilan edilmesin

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Karakuş, Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü 17 Nisan tarihinin tüm dünyada Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü” ilan edilmesini önerdi.
Bunun gerçekleşmesi ve Dünya Sağlık Örgütü'nce ilan edilmesi için Dünya Sağlık Asamblesi'nde karar alınması, Sağlık Bakanlığı'nın da bu öneriyi Dünya Sağlık Asamblesi'ne götürmesi gerekiyor” şeklinde konuşan İlknur Karakuş, Geçen yıl bu teklifi Sağlık Bakanlığı'na götürmemize rağmen gerçekleşmedi bu yıl yapılmasını istiyoruz” dedi.
Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Karakuş'un yaptığı açıklamaya Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demirkul, Ömer Erdemir, İsmet Atik, sendika işyeri temsilcileri ve üyeleri de destek verdi.
Yeni düzenlemeye ihtiyaç var
TBMM'de sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını araştırmak için komisyon kurulduğunu ve bunun sonucunda Sağlık Bakanlığı'nda Beyaz Kod Uygulamasının” başlatıldığını dile getiren Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Karakuş, Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod uygulamasını başlattı. Bu hatta her gün ortalama 30 şiddet olayı bildiriliyor. Bunlar sadece bildirilenler ve çoğunun bildirilmediğinin farkındayız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya katkısı olacak bir yasıl düzenleme gerekiyor. Bu düzenlemeye yönelik önerimizi Sağlık Bakanlığı'na, TBMM'de grubu bulunan partilere ve sağlıkçı milletvekillerine ilettik. Ne yazık ki bizim önerimiz gibi somut caydırıcılığı olan yasal düzenleme yerine son çıkan sağlık torba yasasında pratikte karşılığı bulunmayan bir düzenlemeye gidildi” diye konuştu.
Hükümet, siyasetçiler ve yöneticilerin, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran, küçük düşüren, hedef gösteren kışkırtıcı üslubu ve açıklamaları var. Tüm bunun sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var. Sağlık çalışanlarına dayak atanlar yine ellerini kollarını sallayarak ortada dolaşıyor, ertesi gün dayak attıkları sağlıkçıyı tehdit etmeye devam ediyor” diyen Karakuş, Sağlıkta şiddeti önleyecek gerçek bir yasal düzenleme yapılmadan bu konuda bir ilerleme olmayacağı çok açık, bunu yöneticilerimizden ivedilikle bekliyoruz. Göstermelik yasal düzenlemeler değil, samimiyet bekliyoruz” açıklamasında bulundu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli