Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sağlık Guruptan Organ Bağışı standı

Sağlık Guruptan Organ Bağışı standı

Erdek Sağlık Gurup Başkanlığı, ilçede tatilci nüfusunun artış göstermesiyle birlikte organ bağışı standı açtı.

Erdek Sağlık Gurup Başkanlığı, ilçede tatilci nüfusunun artış göstermesiyle birlikte organ bağışı standı açtı. Erdek Cumhuriyet Meydanına kurulan bağış standında isteyen vatandaşlar organlarını bağışlayabilecekler. Erdek Sağlık Gurup Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların en büyük tereddütlerinin acaba ben ölmeden organlarımı alırlar mı? düşüncesi olduğunu söyleyip organ bağışının ancak beyin ölümünden sonra gerçekleşebileceğini ifade etti.
Dr. Ekiz ``Türkiye`de yaklaşık 6 milyon kişi organ nakli bekliyor. Bir diyaliz hastasının yıllık diyaliz maliyeti 20 bin dolar, bir organ nakli de tek seferlik 20 bin dolara mal oluyor. Halkımızın bilinçlenmesi çok önemli. Vatandaşlarımızın organ nakli konusunda tereddütleri var. Organların ne zaman alınacağı ya da nasıl alınacağı konusunda bilgi sahibi değiller. Kurduğumuz stantlarla vatandaşlarımıza organ naklinin nasıl yapılacağını ve hangi durumlarda yapılacağını anlatıyoruz. Halkımızı organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.`` şeklinde konuştu.
Organ bağışı konusunda bilgilendirmenin öncelikle çocuklarda başlaması gerektiğini işaret eden Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ekiz, Cumhuriyet Meydanında organ bağışı standının açılmasına destek veren Kapıdağ Platformu Başkanı Cevdet Ekinci ile standın meydana kurulmasına izin veren Erdek Belediyesine teşekkür etti.
Meydandaki stand, saat 20:00-22:00 arasında organ bağışı taleplerini kabul ediyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli