Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sağlıklı yaşam için ?Her Gün 10 bin adım?

Sağlıklı yaşam için ?Her Gün 10 bin adım?

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü´nce 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş etkinlikleri kapsamında ´Her Gün 10.000 Adım´ temalı yürüyüş organizasyonu düzenlendi.

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü´nce 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş etkinlikleri kapsamında ´Her Gün 10.000 Adım´ temalı yürüyüş organizasyonu düzenlendi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, ?Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, ?spor? kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir.? ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamı şöyle sürdü: ?Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010? sonuçlarına göre 12 yaş üzeri nüfusun % 72´sinin; 6-11 yaş nüfusun ise % 60´ının hareketsiz olduğu bulunmuştur. Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir ?iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Bu nedenle, kamuoyunda bilinç oluşturmak ve halkı bilgilendirmek amacı ile 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Müdürlüğümüz koordinasyonunda Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı General Kemal Balıkesir Ortaokulu işbirliğinde Assuva Parkı´nda ?Her Gün 10.000 Adım? temalı yürüyüş düzenlenmiştir. Yürüyüşte, fiziksel aktivite ve hareketli yaşamla ilgili ?Uzun ve Sağlıklı Yaşam İçin Haydi Durma Hareket Et?, ?Sağlık İçin Hareket Et? teması ile kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla ?Hızlı Davran Hayatını Kurtar? temaları işlenmiş olup ayrıca, etkinlik sonunda yürüyüşe katılan öğrencilere ve personele ?Okul Sütü Programı?nı desteklemek amacıyla süt dağıtıldı.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sağlıklı yaşam için adım
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false