Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sahil bandı işgal altında

Erdek´teki bisiklet ve motosikletlerden şikayetler sürüyor.

Hem ilçe merkezinde, sahil bandı ve cumhuriyet alanında, hem de turizmin kalbinin attığı ?Çuğra? ve ?Kurbağalıdere? bölgelerinde dolaşan bisiklet ve motosikletler, büyük tehlike yaratıyor. Bu arada birçok vatandaş, bu araçların yol açtığı kazalarda yaralanıp bir yerlerinde kırıklar meydana geliyor.
EMNİYET CEZA KESİYOR AMA
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, bisiklet ve motosikletlerle gezenlere para cezası uygulasa da, bu sorun tam anlamıyla çözülemiyor. Çünkü Erdek´te, sahil bandına giren 64 ara sokak bulunuyor. Bu giriş noktaları ise başta engelli vatandaşlarımızı ilgilendirmesi olmak üzere çeşitli nedenlerle kapatılamıyor.
Bu arada, son dönemlerde iyice yaygınlaşan akülü araçlar da tehlike yaratıyor. Bu araçların, motorlulara göre daha sessiz hareket etmesi, vatandaşlar açısından daha da tehlikeli oluyor. Bu akülü araçların, 15 yaş altındaki kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Erdek İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, yaz dönemi boyunca bir motorize ekiplerinin, Çuğra´dan Ocaklar Mahallesi´ne uzanan hat boyunca görev yaparak, denetim görevinde bulunacağına dikkati çekti.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, önümüzdeki günlerde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde, bisiklet ve motosikletlerin sorumsuzca kullanılmasının yol açtığı kazalar ile ilgili olarak vatandaşlara yönelik bir seminer düzen-leyeceklerini açıkladı. Haber : Önder Balıkçı



Alpay Baykal
29.06.2018 23:35:52
Genlerimize işleyen "geçiştirme" ve "idare etme" kültürünün en güzel örneği. Yıllardır şu sahilde insanlar doğru dürüst yürüyüş yapamıyor devamlı bisiklet ve motor kullanan saygısız insanlar yüzünden ve sıfır yaptırım. Vatandaşa yönelik seminer düzenlenecekmiş. Ne anlatacaksınız seminerde? Arkadan sessiz gelen akülü motosiklete karşı nasıl korunmanın yollarını mı öğreteceksiniz? Yapacağınız şey çok basit. Yasaklayacaksınız, dolaşan olursa da aracına el koyup hapis cezası vereceksiniz bu kadar basit. Eğer gerçekten çözüm üretmek istiyorsanız tabi.

Salih özen
30.06.2018 16:54:24
Akülü, motorlu araçların tümüne yasaklanmasını anlarımda pedalla kullanılan aynı zamanda spor aleti olan bisikletlerin yasaklanması doğrumudur. Bu kurunun yanında yaşında yanmasıdır. Eğer yasaklanma yapılacaksa tüm mevsim yapılmalıdır. Erdek´te yaşıyanlarda zamanında vergilerini veermektedir. Kazalara karşı korunmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Sahil bandı işgal altında
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli