Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sahilde çöp topladılar

Sahilde çöp topladılar

Erdek´te ?Kumsalına Sahip Çık´ sloganıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Erdek´te ?Kumsalına Sahip Çık´ sloganıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.
Erdek İlçesi´nde, Erdek Belediyesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Bandırma Özel Royal Hastanesi organizasyonunda ?Kumsalına Sahip Çık´ sloganıyla düzenlenen sahillerde çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.
CHP Erdek İlçe Örgütü, Erdek Atletik GSK, Erdek Atatürkçü Düşünce Derneği, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği ile bazı muhtarların destek verdiği etkinlik Erdek Öğretmenevi sahili önünde başladı.
Çevreciler Erdek Öğretmenevi Önü Sahilinde toplanırken, etkinlik öncesi gazetecilere açıklama yapan Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, çevre temizliğinin sadece bir kuruma ait olmayıp herkesin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı. 

Tüm toplumun çevreye duyarlı olması gerektiğini ifade eden Yapakçı, "Çevre temiz olmazsa yaşamla ilgili olumsuzluklar yaşanır. Bu yaptığımız etkinlik umuyorum önemli bir mesaj olur, herkes çevreye daha duyarlı olur, şimdi iş zamanı." diye konuştu.
Bandırma Özel Royal Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Dilek Alsal, Erdek´in Türkiye´nin cennet bölgelerinden biri olduğunu belirterek, "Bu cennet kentin kıymetini mutlaka bilmek zorundayız. Her bir birey olarak çevre temizliğine dikkat ederek Erdek´in bu güzel kumsallarını temiz tutmalıyız. Bu noktadan yola çıkarak gönüllerle beraber kumsalı da temizleyeceğiz." diye konuştu.
Erdek Atletik GSK sporcularının da tam kadro yer aldığı çevre temizliği gönüllüleri, ellerindeki çöp torbalarıyla Çuğra Bölgesi´nden kumsal temizliğine başladı.
Çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katıldığı temizlik çalışması, Kurbalıdere Bölgesi´nde sona ererken, temizlik süresince kumsal alanlardan yüzlerce torba çöp toplandı.
Etkinliğe; Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, CHP Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Tar Tuna ve yönetimi, Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ayşe Ertürk, ADD Erdek Şubesi yönetimi ve üyeleri, Erdek Atletik Gençlik Spor Kulübü, Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğrencileri ile çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Sahilde topladılar
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı