Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şahin, Atatürk´e hakaret eden imama tepki gösterdi

Şahin, Atatürk´e hakaret eden imama tepki gösterdi

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ?Atatürk Türk Milletinin birlik ve beraberliğini sağlayan en büyük değerimizdir? dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ?Atatürk Türk Milletinin birlik ve beraberliğini sağlayan en büyük değerimizdir? dedi.
Şahin, TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada, Ayasofya´nın Atatürk´e hakaret merkezi haline getirildiğini söyleyerek, ?Vatandaş ekonomik kriz ve yüksek borçla mücadele etmeye çalışırken, bazı hainler ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e lanet okumaya ve hakaret etmeye kalkışıyor. Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davrananlara işlem yapılmadığı gibi sarıklı amiraller görev yapmaya devam ediyor, FETÖ mağduru, vatansever amirallere ise elektronik kelepçe takılıyor.? dedi.
Geçtiğimiz hafta Ayasofya´da yaşananların, kendini bilmez bazı meczup imamların görevlerinin aksine milli birlik ve beraberliğimizi zedelediğini, toplumsal ayrışmalara neden olduğunu vurgulayan Şahin, ?Ayasofya resmen Atatürk´e hakaret etme merkezi haline getirildi. Ayasofya´nın açılışında Diyanet İşleri Başkanı elinde kılıçla mimbere çıkıyor ve lanet okuyor. Dinimiz iyiliği, güzelliği ve adaleti emrederken Diyanet İşleri başkanının ağzına lanetli sözleri alması bulunduğu makama hiç yakışmıyor. Daha sonra göreve gelen Ayasofya Başimamı ise Atatürk ilke ve inkılaplarının omurgasını oluşturan laikliğin kaldırılması yönünde fetva veriyor. Geçtiğimiz hafta ise yine bir meczup Mustafa Demirkan isimli bir kişi, Atatürk´e zalim ve kafir demeye kalkışıyor. Devletin zirvesinde bulunan, göreve gelirken Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına dair şeref ve namusları üzerine yemin etmiş olan AKP Genel Başkanı, TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların yüzüne bakarak bu çirkin sözlerini söylüyor ve bu kişilerin hiçbirinden itiraz gelmiyor. Bu kişilerin hiçbiri yemininin gereğini yerine getirmiyor. Bizler de haklı olarak soruyoruz, siz Ayasofya´yı Atatürk´e hakaret etmek için mi açtınız? Bu yaşananların tüm sorumlusu bu meczupları cesaretlendiren AKP ve yarattığı zehirli siyasi iklimdir.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli