Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şahin, Meclis kürsüsünden iktidarı eleştirdi

Şahin, Meclis kürsüsünden iktidarı eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sokağa çıkma yasağının ?Biz Bize Bulaştırırız? kampanyasına dönüştüğünü söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sokağa çıkma yasağının ?Biz Bize Bulaştırırız? kampanyasına dönüştüğünü söyledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Operatör Dr. Fikret Şahin, TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada, 11-12 Nisan Cumartesi-Pazar günleri için getirilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı konusunda hükümeti sert sözlerle eleştirdi.
10 Nisan Cuma günü gecesi ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla mevcut iktidarın, korona virüs salgınını önlemeye yönelik attığı adımın başarısız kalacağını öne süren CHP Milletvekili Şahin, ?Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulamayla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Üstelik 48 saatliğine. Yurt dışından ülkemize gelen vatandaşlarımızı 14 gün karantinaya alıyoruz. Ama 48 saatliğine vatandaşımızdan kendisini izole etmesini istiyoruz. 48 saatliğine sadece hafta sonunu kapsayan sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin bilimsel yanı nedir? Madem sokağa çıkma yasağı ilan ettiniz, hiç olmazsa bunu 14 gün devam ettirin.´´ dedi.
Alınan kararla Cuma gecesi pek çok vatandaşın sokaklara döküldüğünü, böylece salgın yönetiminde tedavi aşamasından sürü bağışıklığı sistemine geçildiğini dile getiren Milletvekili Şahin, ?Biz Bize Yeteriz´´ kampanyasından sonra ?Biz Bize Bulaştırırız´´ kampanyası başlattınız´´ sözleriyle iktidarı eleştirdi.
İktidara önemli tavsiyelerde bulunan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Olağanüstü zamanları hep birlikte yaşıyoruz. Böyle bir zamanda Cumhurbaşkanı neden tüm siyasi parti liderlerini toplamıyor? Neden ortak aklı devreye sokmuyorsunuz? Tüm siyasi partilerimizde hekim milletvekilleri var. Neden bu kişileri de Bilim Kurulu´na dahil etmiyorsunuz? Neden ilgili meslek örgütleri dışlanıyor? Böyle bir dönemde artık topyekün mücadele etmeliyiz. Bakın bir maskeyi dahi dağıtmayı beceremediniz. Önce PTT dağıtacak dediniz. Bir hafta geçti ortada maske yok. E-devlet üzerinden dediniz. Öyle de olmadı. Şimdi eczaneler dağıtacak diyorsunuz ama eczanelerden de maske alamıyor vatandaş. İşte getirdiğiniz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ortada. Ülke yönetilmiyor, savruluyor. Sizlerde vatandaşlarımıza yazık ediyorsunuz. Gelin ortak bir şekilde bu mücadeleyi hep birlikte verelim.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli