Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Şahin, Balıkesir Havalimanı’nın atıl hale getirildiğinden yakındı!

Şahin, Balıkesir Havalimanı’nın atıl hale getirildiğinden yakındı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir’de, ikinci Zafer Havalimanı vakasının yaşandığını duyurdu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir’de, ikinci Zafer Havalimanı vakasının yaşandığını duyurdu. 
CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda Balıkesir Havalimanı hakkında bilgiler verdi. 
Şahin, yaptığı konuşmada Balıkesir Merkez Havalimanı’nın tüm hizmetleri sunabilecek kapasitede olmasına rağmen 27 aydır tek bir uçak inmediğini ve atıl hale getirildiğini, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin ise planlı bir şekilde geriletildiğini söyledi. 
AKP iktidarının tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de plansız ve programsız şekilde yaptığı yatırımlarla, kamu kaynaklarının israf edilmesine yol açtığını öne süren Şahin “İki yılı aşkın süre önce tamamlanan ve hali hazırda 99 personelin görev yaptığı Balıkesir Merkez Havalimanı’na 27 aydır tek bir uçak dahi inmemiştir. Yine Balıkesir Devlet Hastanesi, ilimizde şehir hastanesinin açılması sonrasında bilerek ve isteyerek geriletilerek 650 yatak kapasitesi 260’a kadar düşürülmüştür. AKP’nin rant sevdası Balıkesirli hemşerilerimizin kamu hizmeti almasını engelliyor.” diye konuştu. 
Balıkesir Merkez Havalimanı’nın 2019 yılında 76 milyon 521 bin lira harcanarak yapıldığını söyleyen Şahin, “İki buçuk yıl önce havalimanının durumunu Ulaştırma Bakanlığı’na sorduğumuzda, 10 Şubat 2020 tarihi itibariyle tüm mevcut altyapı ve üst yapı tesisleriyle her türlü sefere cevap verebilecek nitelikle hizmete girdiği yönünde cevap almıştık. Yine havalimanında kaç kişi çalışıyor diye sorduğumuzda, 99 kişinin atıl olan havalimanında çalıştığını öğrendik. Son olarak, havalimanının neden hala hizmete girmediğini sorduğumuzda, ‘havalimanlarına düzenlenecek uçuş seferleri, yolcu potansiyeline bağlı olarak hava yolu kuruluşları tarafından belirlenir’ cevabını almıştık. Yani Bakan diyor ki, biz yolcu potansiyeline bakmadan, fizibilite raporu hazırlamadan havalimanını yaptık ve 76 milyon lirayı çöpe attık. AKP yetkilileri ise havalimanının yabancı yatırımcıları Balıkesir’e çekmek için yapıldığını iddia ediyorlar. Yatırım, yabancılar için değil, kendi insanımız için yapılır. Balıkesirli hemşerilerimiz ve 99 havalimanı çalışanı halen uçak seferlerini beklemektedir. İşte bu AKP'nin plansız ve programsız bir şekilde kamu kaynaklarını boşa heba ettiğinin bir örneğidir. Balıkesir’de resmen ikinci Zafer Havalimanı vakasını yaşıyoruz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı