Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şahin´den, Kırdar´a sözlü saldırı

Şahin´den, Kırdar´a sözlü saldırı

AKP´li Birol Şahin, kürsüde konuşan CHP´li Canan Kırdar´a yerinden bağırdı: ?Yalan söylüyorsun!?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin son toplantısına, AK Parti Meclis Üyesi Av. Birol Şahin´in, kürsüde konuşan Erdek Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin CHP´li üyesi Canan Kırdar´a, oturduğu yerden, ?Yalan söylüyorsun!? diye bağırması eleştirilere ve tepkilere yol açtı.
Olay, şöyle gelişti:
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 2021 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi sırasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a 170 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmesi istendi.
Bu arada söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Av. Birol Şahin, bütçe üzerindeki konuşması sırasında, bu yetkinin de verilmesini savunarak şunları söyledi: 

?Büyükşehir Belediyemizin 2021 bütçesi incelendiğinde bütçenin yüzde 38´inin yatırıma ayrıldığı görülüyor. Bu oran, ülkemizdeki büyükşehir belediyelerinde ortalama yüzde 26´dır. Örneğin bu oran başkent Ankara´da yüzde 17, komşumuz Manisa´da yüzde 32´dir. Görüldüğü gibi belediyemizin yatırıma ayırdığı pay, Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Bu itibarla 2021 bütçemiz tam anlamıyla bir yatırım bütçesi.?
2020 bütçesinin dengeleme bütçesi olduğuna, açık veren bütçeden, fazla veren bütçeye geçtiklerine işaret eden Şahin, ?Nisan ayındaki Denetim Komisyonu raporunda gelir/gider farkını izah etmiştik. Büyükşehir Belediyemizin 2014 yılı gelir/gider farkı (+) 65 milyon, 2015 yılında yine (+) 70 milyon lira olarak gerçekleşirken, 2016 yılında (-) 167 milyon, 2017 yılında (-) 246 milyon, 2018 yılında (-) 471 milyon olarak gerçekleşmişti. 2019 yılında seçilerek göreve başlayan yeni yönetimin aldığı tedbirler sayesinde, yılın sonunda gelir/gider farkı (-) 28 milyon liraya düşmüştü. 471 milyon açıkla kapanan yılın sonunda, üstelik ilk üç ayı seçim süreci olmasına rağmen bütçe açığını (-28) milyona düşürmüştü.?
Gelirin artık giderden fazla olduğunu öne süren Şahin, borç miktarının 258 milyon lira azaldığına dikkati çekti.
CANAN KIRDAR KÜRSÜDE, ŞAHİN SÖZLÜ SALDIRIDA
Ardından söz alarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a istenen 170 milyon liralık borçlanma yetkisi konusunda düşüncelerini açıklayan Erdek Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Erdek Belediyesi Başkan Yardımcısı Canan Kırdar, şöyle konuştu:
?Biz, başkana 170 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesine karşı değiliz. Ancak bu paranın nerede kullanılacağını, nerelere harcanacağını bilmek istiyoruz. Böyle bir açıklama yapılmadan, genel olarak borçlanma yetkisi verilmesini doğru bulmuyoruz. AK Partili Meclis Üyesi olup, Yücel Bey´den önceki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları döneminde, yine meclis üyeliği görevlerinde bulunup, Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlığı görevini de yürüten Birol Şahin Bey, bundan önceki meclis toplantılarımızda, eski bütçeleri eleştiren konuşmalar yapmıştı. Bunun bir daha gerçekleşmemesi için borçlanma için yetki istenen paraların nerelerde kullanılacağının kalem kalem belirtilmesi yerinde olacaktır.?
Kırdar´ın konuşması sırasında, AK Parti Grup Sözcüsü Birol Şahin´in, oturduğu yerden, kendisine ?Yalan söylüyorsun!? diye bağırdığı ve hakarete varan sözler söylediği gözlendi.
Bu sözlü sataşma üzerine Kırdar´ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a, ?Ben konuşurken müdahale edilmesin? dediği, Yılmaz´ın ise ?Onun da söz söyleme hakkı var? dediği dikkati çekti. Kırdar da, bunun üzerine, ?Sayın başkan, konuşmacıya kürsüde sözlü sataşmanın demokrasilerde yeri yoktur. Benim konuşmam bittikten sonra söz alarak, yanlış bir şey söylüyorsam, düzeltme hakkını kullanır? dedi.
Şahin´in Kırdar´a sözlü sataşması meclisteki birçok üyenin tepkilerine yol açtı.
Bu arada, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da yaptığı açıklamada, Şahin´i, Canan Kırdar´a hakaret içerikli konuşmalar yaparak onun konuşmasını engellemeye çalışmak ve eleştiriye tahammül edememekle suçladı.
Haber : Önder Balıkçı



hasan ok
21.01.2021 12:05:21
en pahali ekmek erdekte satiliyor

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli