Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran zanlılar yakalandı

Sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran zanlılar yakalandı

Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya uygulaması üzerinden vermiş oldukları sahte ilanlar ile 160 kişiyi 1 milyon TL dolandıran 31 şüpheli hakkına soruşturma başlattı.

Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince, sosyal medya uygulaması üzerinden vermiş oldukları sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran şüpheli şahıslar eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Sosyal medya uygulaması üzerinden vermiş oldukları sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran şüpheli şahıslar hakkında başlatılan istihbarat sonucu, şüphelilerin Denizli ilinde bulundukları belirlendi. Ülkemiz genelinde 160 vatandaşımızı, yaklaşık 1 milyon TL dolandıran ve banka hesaplarını kullandıran toplam 31 şüpheli şahsın 32 farklı adreste yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik olarak; Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Balıkesir, Denizli, Afyonkarahisar ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 20 Aralık 2022 günü saat 07:30 da toplam 3 ilde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 31 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda; 191.350 TL nakit para, 140 Dolar, 200 Euro, 1 adet Kuru Sıkı Tabanca, 25 adet 9*19 mm fişek, 32 adet akıllı telefon, 2 adet tuşlu telefon, 16 adet sim kart, 2 Laptop,

2 adet harddisk, 2 adet flash bellek, 2 adet Ajanda (Telefon numaraları ve hesap bilgilerinin yazılı olduğu), 1 adet pipe (Uyuşturucu Düzeneği)  ve 5 gram metamfetamin ele geçirildi.

“Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak” ve “Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından yakalanan 31 şüpheliyle ilgili Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü'nce adli işlem başlatıldı.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı