Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Şair-Yazar Ersöz:“Ülkemiz merhametli değil ama adaletsiz”

Şair-Yazar Ersöz:“Ülkemiz merhametli değil ama adaletsiz”

“Bandırma 5. Kitap Günleri” etkinlikleri kapsamında şair-yazar Cezmi Ersöz de bir söyleşide Bandırmalılarla buluştu.

“Bandırma 5. Kitap Günleri” etkinlikleri kapsamında şair-yazar Cezmi Ersöz de bir söyleşide Bandırmalılarla buluştu.
“Aşkta yarın yoktur” isimli söyleşide yazmanın en değerli emek olduğuna dikkati çeken Ersöz, İlhan Berk’in, “Yazmak bir cehennemdir” sözünü vurgulayarak, şunları söyledi:
“Peki, yazıyorsunuz da ne oluyor? Karşılığında vefasızlık görüyorsunuz. Kitap fiyatları arttı. Bunun en büyük nedeni, siyasi iktidarın biri de Balıkesir’de olan SEKA kağıt fabrikalarını kapatmasıdır. Şimdi kağıtları dışarıdan, Euro ve dolar karşılığı alıyoruz ve kitap fiyatları artıyor.”
YAZMAK İSYAN ETMEKTİR
Yazmanın isyan etmek anlamına geldiğine vurgu yapan Ersöz, şu değerlendirmede bulundu:
“Yazmak, yaşadıklarımıza isyan etmektir. Yazmazsam boşluğa düşüyorum. Bir kitabımın çıkmasından 3 ay kadar sonra yenisini yazma ihtiyacını duyuyorum. Boşluğa düşmemek için yazmak zorundayım.”
CAN ATALAY-OSMAN KAVALA
Son seçimde Türkiye İşçi Partisi’nden(TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine karşın cezaevinden bırakılmayan 18 yıl ceza verilen Can Atalay ile 6 yıldır kanıtsız, tanıksız tutuklu bulunan “Gezi Parkı” tutuklusu Osman Kavala için yüreğinin sızladığını vurgulayan Ersöz, şöyle konuştu:
“Osman Kavala’yı çok yakından tanıyorum. Hümanist ve yardım sever bir kişidir. Benim de bir kitabımın basılmasına maddi katkı sağlamıştı. Benim ülkem ne yazık ki hiçbir zaman merhametli olamadı, olmadı. Ama hep adaletsizdi. Çocuklarını arayan ‘Cumartesi Anneleri’ hâlâ polisten dayak yiyor. Son günlerde gazeteci arkadaşımız Merdan Yanardağ, 101 gün tutuklu kaldıktan sonra nihayet tahliye edildi. Buna sevindik.”
Ersöz, söyleşisi sırasında şiirlerini de okudu.
Şair-yazar Cezmi Ersöz’ün plaketini Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay verdi.
ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı