Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sakatlar Dernek Başkanı Uslu, Almanyada

Sakatlar Dernek Başkanı Uslu, Almanyada

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, gittiği Almanyada kardeş dernekle birlikte protokole imza attı.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, gittiği Almanya`da kardeş dernekle birlikte protokole imza attı.
Balıkesir`den Gazeteciler Cemiyetinin projesine dahil olan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Balıkesir şubesinden 3 engelli katılımcı eğitim ve inceleme amaçlı olarak Almanya`nın Augsburg kentinde protokol imzaladı. TSD Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu; merkezi Münih olan "El ele Deutsch-Turkscher behinderten hilfe federation e.v (Alman-Türk Engellilere Yardım Federasyonu) ile kardeşlik ve iş birliği protokolü imzaladıklarını açıkladı. Protokol ile ilgili bilgi veren Zeki Uslu, bu protokol çerçevesinde her iki derneğin çalışmalarda işbirliği içinde olacaklarını, yapacakları sosyal kültürel projelerde birbirlerine katkı sağlayacaklarını, Balıkesirli engelliler ile Bavyera eyaletindeki engellilerin iletişim içerisinde olacaklarını ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek diyalogları geliştireceklerini söyledi. Uslu, özellikle Balıkesir`de yaşayan engellilerin hayat standartlarının Avrupa Birliği seviyesine yükseltilmesi için kurumların ve kuruluşların da dahil edileceği çalışmaların yapılacağını bildirdi. Hazırlanan protokolü Alman-Türk Engellilere Yardım Federasyonu adına başkan Cengiz Hocazade, onursal başkan Adalet Günel, TSD Balıkesir şubesi adına başkan Zeki Uslu imzaladı. Söz konusu protokolde Balıkesir Üniversitesi öğretim görevlisi ve proje grup koordinatörü Yasin Nuri Çakır ile bir basın mensubunun takipçi olarak yer aldığı bildirildi.
Balıkesir Sakatlar Derneği başkanı Zeki Uslu, söz konusu kardeşlik ve işbirliği protokolü Balıkesir adına önemli bir kazanım olarak gördüklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli