Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Salgın nedeniyle buruk kutlama

Salgın nedeniyle buruk kutlama

Tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden biri olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, Türkiye Cumhuriyeti´nin ön sözü olarak tanımladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıldönümü Erdek´te gerçekleştirilen sade törenle kutlandı.

Tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden biri olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, Türkiye Cumhuriyeti´nin ön sözü olarak tanımladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıldönümü Erdek´te gerçekleştirilen sade törenle kutlandı.
Tüm dünyayı saran koronavirüsü salgınına karşı ülke genelinde alınan tedbirler doğrultusunda ´18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 105. yıldönümü kapsamında bu yıl sadece çelenk sunma töreni düzenlendi.
Kutlama ve şehitleri anma sabah programı saat: 10.00´da Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleşen tören ile başlayıp sona erdi.
Törende Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Suphi Burçin Erkin tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile sona erdi.
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl buruk geçen kutlama programı ülke genelinde de sade yapıldı.
Sarı´dan 18 Mart açıklaması
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, 18 Mart Çanakkale Zaferi´yle ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Sarı´nın açıklaması şöyle:
?Milletimiz, geçmişten bugüne birçok zorluğun üstesinden gelmiş, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. Bu topraklar bizlere, evlatlarımızın geleceği için canlarını ortaya koyan, yokluk içinde savaşan şehitlerimiz ve gazilerimizin mirasıdır. Tüm dünyaya ?ÇANAKKALE GEÇİLMEZ´ dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü herkese göstermiş, özgür yaşama kararlılığımızı güçlü bir şekilde tüm dünyaya duyurmuştur. Şimdi bizlere düşen görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine varıp, atalarımızın canlarını, kanlarını ortaya koyarak savaşıp kazandıkları bu ülkeyi sonuna kadar ayakta tutmak, aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara yaşanabilir bir ülke emanet etmektir. Aziz şehitlerimiz, yattıkları yerde şunu hissetmelidir ki, temiz kanlarıyla suladıkları bu vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk ulusu tarafından en kutsal emanet şeklinde korunacaktır.
Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi´nin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Salgın nedeniyle buruk kutlama
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false