Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Salgına karşı tüm imkanlar kullanılıyor

Salgına karşı tüm imkanlar kullanılıyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, korona virüsü salgınına karşı her yöntem ve tüm imkanlar kullanılarak mücadele edildiğini bildirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, korona virüsü salgınına karşı her yöntem ve tüm imkanlar kullanılarak mücadele edildiğini bildirdi.
Balıkesir´de yaşanan vaka artışı sonucunda çok yüksek riskli grupta yer alması nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da denetimler titizlikle yapılıyor.
Sosyal medya hesaplarından vatandaşları tedbirlere uyma noktasında sık sık uyarıcı mesajlar veren Vali Şıldak, Dinamik Denetim Modeliyle gerçekleştirilen denetimlerin kapsamlı olarak devam ettiğini belirtti.
Vali Şıldak, bugünkü paylaşımda, denetimlerde önemli rol sahibi olan kolluk kuvvetlerine teşekkür ederken; ?Balıkesir genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin denetimlerimiz kapsamlı olarak devam ediyor. Denetimlerde görev alan bütün kolluk personelimize ve kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum...? ifadelerini kullandı.
Vali Şıldak, devam eden açıklamasında, çok sayıda broşür bastırılarak ilin her noktasında ekipler tarafından özellikle kadınlara ulaştırıldığını, broşürde ev ziyaretlerinin sakıncaları ve hastalığın en büyük bulaş alanı olduğuna dikkat çekildiğini kaydette.
Her tür ev ziyaretinin virüsün yayılımını arttırdığını hatırlatan Şıldak, her bir vatandaşımızın kurallara uymasının gerekli olduğunu tekrarladı.
Salgına karşı bilgilendirme çalışmalarının okullar aracılığıyla da sürdürüldüğünü açıklayan Vali Şıldak, okullarda sınıf öğretmenlerinin bütün anne velilerini arayarak kuralları hatırlattığını, ziyaret yapılmamasını rica ettiklerini kaydetti.
Salgını kontrol altına almak amacıyla her yöntemi uyguladıklarını, her imkanı kullandıklarını vurgulayan Vali Şıldak, her bireyin kendi tedbirini eksiksiz olarak uygulamasının vicdani bir sorumluluk ve vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu