Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Salur halkından belediyenin kapatılmasına RET

Salur halkından belediyenin kapatılmasına RET

Manyas İlçesine bağlı Salur Beldesinde, CHPnin öncülüğünde düzenlene referandumda, sandıktan belde belediyesinin kapatılmaması kararı çıktı.

Manyas İlçesine bağlı Salur Beldesinde, CHP`nin öncülüğünde düzenlene referandumda, sandıktan belde belediyesinin kapatılmaması kararı çıktı.
Balıkesir`in de içinde bulunduğu 13 ilin Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınması konusunda yasa tasarısının TBMM`ye sunulma aşamasında, Büyükşehir kapsamında olan 13 ilde kapatılacak olan beldeler de geçtiğimiz Pazar günü  `Belediyelerinin kapanıp, kapanmamasında ki` görüşlerini almak için temsili referandum düzenlendi.
Salur Beldesinde Cumhuriyet, Zafer ve Kalebayır mahallelerine ayrı ayrı seçim sandıkları konularak vatandaşların oy kullanmaları sağlandı.
Sabah 08.oo`de başlayan referandum beldede ki iş zamanı göz önüne alınarak  akşam saat 18.oo`de sona erdi.
1479 seçmenin bulunduğu Salur Beldesinde, Cumhuriyet ve Zafer mahallelerinde 682, Kalebayır mahallesinde ise 287 kişi oy kullandı.
Yapılan tasniflerde Kalabayır mahallesinde 287 oyun tümü "Belediye kapatılmasın" şeklinde çıkarken, Cumhuriyet ve Zafer  mahallelerinde ise 658 kişi "Belediyemiz kapatılmasın" dedi.
24 kişi ise "belediyenin kapatılması" yönünde oy kullandı. 
Süleyman Gözaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false