Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Salur Meslek Lisesi Yemek Fabrikası gibi çalışıyor

Salur Meslek Lisesi Yemek  Fabrikası gibi çalışıyor

Manyas’a bağlı kırsal Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencileri her gün 1250 öğrenciye yemek çıkarıyor.

Manyas’a bağlı kırsal Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencileri her gün 1250 öğrenciye yemek çıkarıyor. 
Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencileri, ilçe genelinde eğitim gören toplam 1250 öğrenci arkadaşlarının her gün öğle yemeklerini imal ederek kendilerini geleceğe hazırlıyorlar. 
Gıda Teknolojileri Bölümü’nden  2 öğretmen ve 12 öğrenci ile birlikte hazırlanan yemekler servis aracı ile ilçede bulunan 11 ilk ve orta dereceli okula götürülüyor. 
Okulda üretilen öğle yemekleri hakkında bilgi veren Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Öğretmeni Şeyma Çoban, 1500 kişilik üretim kapasitesine sahip olduklarını, bütün hazırlık, porsiyon hazırlama, ambalajlama, depolama ve sevkiyatı öğrencilerle birlikte yaptıklarını söyledi. Öğrencilerin mesleki eğitimlerini burada  tam olarak aldıklarını, 12. sınıf öğrencilerinin staj için harcayacakları zamanı, okulun işletmesine, yemekhanesine harcadıklarını belirten Öğretmen Şeyma Çoban, bu şekilde  özel sektörü daha okul safhalarında iken gördüklerini, diğer alt kademedeki öğrencilerin ise özel sektör hayatını okul sıralarında iken gözlemleme şansına sahip olduklarını ifade etti.                      
Salur  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Kılıç ise gıda bölümü öğrencilerinin yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için 350 M2 kapalı alana sahip yemek üretim tesisi kurduklarını söylerken, bu eğitim yılı başında ise daha önce ki yıllar da özel sektör tarafından çıkarılan taşımalı okulların öğle yemeklerini bu yıl okul olarak kendilerinin çıkardıklarını ve bunda da başarılı olduklarını dile getirdi. 
Öğrencilerin hem deneyimlerini arttırdıklarını hem de döner sermayeden para kazandıklarına vurgu yapan Kadri Kılıç, özel sektörden farklı olarak kendilerinin ilçede ki tüm okul öğrencilerinin  çoğunluğu hangi yemekleri tercih ediyorsa, yemek menülerini onların istekleri doğrultusunda hazırladıklarını ve mevcut sıcaklığı uzun süre koruyan kaplarla okullara servislerini yaptıklarını açıkladı. 
Manyas Kaymakamı Koray Çelik ise "Kırsal Salur Mahallemizde ki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bünyesinde barındırdığı, farklı bölümler ile ilçemiz eğitim alanında ki örnek okullarımızdan birisidir. Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencileri de titizlikle hazırladıkları leziz yemekleri öğrenci arkadaşlarına ve kardeşlerine sunmaktadırlar. Tabi bu arada hem okulumuz döner sermayesi ve  hem de bölüm öğrencilerimiz para kazanmaktadırlar. 280 öğrenciye sahip olan okulumuz da bilişim teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, elektrik teknolojisi, hayvan sağlığı, gıda teknolojisi ile tesisat teknolojisi bölümleri bulunmakta olup, bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin birçoğu kendi işlerini kurup faaliyetlerini sürdürmektedirler.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli