Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Salyadan kurtulan Erdek sahilleri turistleri bekliyor

Salyadan kurtulan Erdek sahilleri turistleri bekliyor

Erdek İlçesi kırsal Ocaklar Mahallesi sahillerinde salyanın temizlenmesi ve kalan kısmının da bölgeden uzaklaşması ile rahat bir nefes aldı.

Erdek ilçesi kırsal Ocaklar Mahallesi sahillerinde salyanın temizlenmesi ve kalan kısmının da bölgeden uzaklaşması ile rahat bir nefes aldı. İşletmeciler yaz sezonunun kendini iyice hissettireceği önümüzdeki günler adına umutlu konuştu.

Bir süredir deniz salyası ile mücadele eden Ocaklar, müsilajın çekilmesi sonrasında pırıl pırıl denizi ile gün yüzüne çıktı

Ocaklar Mahallesi´nde apart otel ve büfe işletmeciliği yapan turizmci Devrim Korkmaz, tatilcilerin Ocaklar´a gönül rahatlığı ile gelebileceklerini söyledi.

Ocaklar kıyılarında müsilaj (deniz salyası) görünmediğini belirten Korkmaz, "Güney Marmara´nın incisi Erdek ve Ocaklar´da, son günlerde çok abartıldığı gibi salyanın bulunmadığını ifade etti.

Denizin cam gibi berrak olduğunun altını çizen Korkmaz , ?Salya her yıl olan bir olay fakat bu yıl bir iki gün fazlalaştı ve rüzgarın da etkisiyle kıyılarımızdan kayboldu. Bölgemizde deniz turizminin yanı sıra tarihimiz ve keşfedilmemiş Kapıdağ´ımız ile Kaz Dağları´ndan sonra oksijeni en yüksek olduğu yer. Cennet gibi koylar Kapıdağ Yarımadası´nda olup, Kyzikos antik kentinin bölgemizde olduğunu hatırlatmak isterim. Misafirlerimiz, bölgemize gönül rahatlığı ile gelebilirler. Basında yer alan abartılı salya haberlerinden sonra haziran ayında rezervasyonlarımızda % 5-10 gibi bir düşüş yaşadığımız doğru. Ancak gelen talepler doğrultusunda temmuz ve ağustos aylarında % 80 doluluk bekliyoruz. Tüm misafirlerimizi cennet Erdek´imize bekliyoruz." dedi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı