Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Saman fiyatları aldı başını gidiyor

Saman fiyatları aldı başını gidiyor

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, saman fiyatlarının artmasından endişe duyduğunu söyledi. CHP Milletvekili Akova, saman fiyatlarının artışından dolayı besicilerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, saman fiyatlarının artmasından endişe duyduğunu söyledi.
CHP Milletvekili Akova, saman fiyatlarının artışından dolayı besicilerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. 
Akova, Meclise getirdiği soru önergesinde, "Son dönemlerde saman fiyatlarında yaşanan artışın besicileri buğdayla beslemeye yönelttiği haberlerde yer almaktadır. Besicilikte temel girdi olan yemin fiyatının sürekli artması hayvancılık sektörümüzün gelişimini olumsuz etkilemekte ve rekabet şansını azaltmaktadır. Bu yıl saman çok pahalı olduğu için hayvanlarını buğdayla besleyen besiciler, geçtiğimiz dönemlerde bir kilogram buğdaya karşılık 3 kilogram saman alınırken, şimdi bir buçuk kilogram buğdaya karşılık ancak bir kilogram saman alabildiklerini şikâyet etmektedirler" ifadelerine yer verdi.
Akova, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
1. 2002 yılından itibaren, yıllar itibariyle yem fiyatları nedir?
2. Yem fiyatlarındaki dalgalanmalar yüzünden besicilerin zor duruma girmesini engellemek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?
3. Saman fiyatlarının buğday fiyatlarını geçmesiyle birlikte hayvancılık sektörünün içinde bulunduğu zor koşulları iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?
4. Saman fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle, özellikle arazisi olamayan besicilerin durumunda gözlemlenen kötüleşmeyi düzeltebilmek için ne gibi planlamalar yapılmaktadır?
5. 2002 yılından itibaren, yıllar itibariyle ne miktarda ve değerde saman ithal edilmiştir? Saman bile ithal edildiği düşünülünce, Türk tarım ve hayvancılığı nasıl gelişecektir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli