Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Samanı da ithal eder duruma geldik

Samanı da ithal eder duruma geldik

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, smanı da artık ithal eder duruma geldiği şikayetinde bulundu.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, 14 milyona hektara yakın meramızın olmasına karşın sadece 2 milyon hektar alanın kullanıldığını ifade etti. Hatalı politikalar sebebiyle ithalatın arttığını kaydeden Bulut, saman bile ithal eder hale geldiğimizi anlattı.
Bulut, konu ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına yazılı soru önergesi verdiğini sözlerine ekledi.
AKP hükümetini ot ve saman ithalatını da başlattığını öne süren Bulut, daha önceleri de, et fiyatı yükselince et, canlı hayvan fiyatları yükselince hayvan, kurbanlık fiyatları yükselince koyun, sığır, fabrika yemi için girdi sıkıntısı çekilince mısır, soya ve küspe, damızlık kıtlığı çekilince koyun, keçi ithal edildiğini belirtip, ithalatla nereye kadar gideceğiz dedi.
Tarım uzmanlarının vermiş olduğu bilgiye de değinen Bulut,  14 milyon hektara yakın meramız olmasına karşın bunun 2 milyon hektarını değerlendirebildiğimizi, ot ve saman ithalatının sadece günü kurtaracağını, ithalat kısa süreli olarak fiyatı aşağı çekebilir ama sektöre yarardan çok zarar verir şeklinde konuştu.
AKP İktidarının, ülkemizin kaynaklarını kullanmak yerine iç piyasayı, ithalatla canlandırılmaya çalışmaktadır diyerek açıklamasını sürdüren Bulut, "daha önce de örneklerini gördüğümüz üzere ithalat sadece günü kurtaracaktır." dedi.
Ot ve saman ithalatı ile ülkemize yeni hayvan hastalıklarının girmesinin de kaçınılmaz olduğunu ileri süren Bulut, ot ve saman İthalatı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine verdiği önergesinde şu soruları yöneltti:
"14 Milyon hektara yakın meramızın sadece 2 Milyon hektarını kullanabilmekteyiz. Meramızın kullanım alanlarını artırmak için ne tür çalışmalar yapılmaktadır?
İthalatın kısa süreli olarak fiyatları aşağı indirdiği, ama sektöre yarardan çok zarar verdiği düşünülmemiştir?
Ot ve saman ithalatı ile ülkemize hayvan hastalıklarının girme tehlikesi bulunmaktadır. Hastalık-ların önüne geçilmesi konusunda Bakanlık olarak ne tür tedbirler alınmaktadır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı