Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şampiyon kadın çiftçi Eskişehirden çıktı

Şampiyon kadın çiftçi Eskişehirden çıktı

Balıkesir, Bayan Çiftçiler Yarışıyor Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Türkiyenin şampiyon kadın çiftçisi Eskişehirden çıktı.

Balıkesir, Bayan Çiftçiler Yarışıyor Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.
Türkiye`nin şampiyon kadın çiftçisi Eskişehir`den çıktı.
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye Finali Balıkesir`de yapıldı. Balıkesir`de gerçekleştirilen 2013 Kadın Çiftçiler Yarışıyor Türkiye Finali`nde, Eskişehir`li Kadın Çiftçi Reyhan Gümüş birinci oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 2013 Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye Finali Karesi AVM`de yapıldı.
Türkiye finaline Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Yarışmaya katılan illerin İl Müdürleri, Şube Müdürleri, İl Müdür Vekili Bayram Ali Alanlı, İl Müdürlüğü ve Bakanlık Personeli, Tarımla İlgili Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, İlimizden ve yarışmacı illerden gelen Kadın Çiftçiler ile çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye Finaline katılan Düzce, Osmaniye, Giresun, Eskişehir, Çanakkale, Antalya, Bingöl, Sivas ve Bitlis`in Türkiye şampiyonluğu için kıyasıya yarıştığı final büyük bir heyecana sahne oldu.
Törende konuşan Vali Turhan,  10 yıldır devam eden bu organizasyon için Tarım Bakanlığına teşekkür ederek, "Türk kadınımızın ve milletimizin büyüklüğü kadınımızın güçlü olmasından kaynaklanıyor. Dünyanın hiçbir yerindeki kadınlar Türk kadını kadar cefakar, vefakar değil. Önümüzdeki süreçte de özellikle kırsaldaki köylü kadınlarımız eğitime yönelerek çok daha güçlü olacaklar. Üreterek, eğitimde de ön plana çıkacaklarına inanıyorum." diye konuştu. 
Balıkesir`in güzel  bir coğrafyada  ve Türkiye`yi doyuran il olduğuna değinen Vali Turhan, "Kadınımızın tarımda da söz sahibi olarak Türkiye`nin gücüne güç katacağına inanıyorum" dedi.
Toplam 20 sorunun cevaplandırıldığı Türkiye Finalinde, 16 soruya doğru yanıt veren Eskişehir`den Reyhan Gümüş ile Düzce`den Halime Zengin 160 puan topladılar. Bu kişilerin yarışma puanlarının % 75`i, proje puanlarının da % 25`i hesaplandığında Gümüş, 142 puanla Türkiye`nin en başarılı kadın çiftçisi seçilmeyi başardı. İkinciliği 139,5 puanla Düzce`den Halime Zengin kazandı.
Türkiye Birincisi Reyhan Gümüş`e Vali Ahmet Turhan tarafından ödül olarak 10 bin liralık çek verildi. Ayrıca projesi içinde 50 bin lira hibe desteği çeki takdim edildi.
Türkiye ikincisi Halime Zengin`e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları tarafından 6 bin liralık çek ve projesi içinde 50 bin liralık hibe desteği çeki verildi. 
Gelecek yıl Türkiye finali, Gümüş`ün birinciliğinden dolayı Eskişehir`de yapılacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli