Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sanatçı İlyas Salman Balıkesirde Galaya katılacak

Sanatçı İlyas Salman Balıkesirde Galaya katılacak

Tanınmış sanatçılardan İlyas Salman ve beraberinde Reis Çelik ile Dilan Aksüt Balıkesire geliyor.

Tanınmış sanatçılardan İlyas Salman ve beraberinde Reis Çelik ile Dilan Aksüt Balıkesir`e geliyor.
Ünlü sinema yönetmeni ve senarist Reis Çelik, yeni vizyona giren LAL GECE filminde başrolleri paylaşan İlyas Salman ve Dilan Aksüt`le birlikte Balıkesir`e geliyor.
LAL GECE filminin, 28 Eylül`de Şan sinemasında gerçekleştirilecek olan Gala Gösterimi için şehrimize gelecek olan sanatçılarla birlikte, filmden sonra bir sohbet gerçekleştirilecek.
Sinemaya belgesel filmlerle adım atan ve "Işıklar Sönmesin" filmi ile ilk kurmaca uzun metrajlı işine imza atan Reis Çelik son filmi LAL GECE ile, Türkiye`nin kanayan bir yarası olan "çocuk gelinler" dramını, gerçek bir öyküden yola çıkarak beyazperdeye taşıyor.
Ülke gündemine ilişkin, sorun teşkil eden konulara el atmayı kendine görev edinen, bunları kimi zaman belgesel formatına taşıyarak, kimi zaman da kurgunun gerçekçi bakış açısından yorumlamayı seven bir yönetmen olan Reis Çelik`in diğer filmlerinde de ortaya koyduğu gerçekçi ve toplumsalcı bakış açısı, bu yapımda da seyirci karşısına çıkıyor. Filmin başrollerinde ise, İlyas Salman ve Dilan Aksüt yer alıyor. Dram türünde 92 dakika süreli olan filmin öyküsü kısaca şöyle: Henüz ergenliğe yeni girmiş küçük bir kız olan "gelin", uzun yıllar hapis yattıktan sonra memleketi olan köyüne geri dönen ve kendisinden yaklaşık 50 yaş büyük olan bir "damat"a sorgusuz sualsiz verilir. Başta korkar, ağlar; hatta direnir... Gerdek odasında tüm korkusuyla oturan gelin, dedesi yaşındaki damadın odaya adım atmasıyla gerçeklerle yüzleşmeye başlayacaktır...
Tek bir mekanda geçen film, Hürriyet gazetesinin `Aile İçi Şiddete Son` kampanyası kapsamında da destekleniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false