Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sanatçı Nihan Balyalı, Bandırmalıymış

Sanatçı Nihan Balyalı, Bandırmalıymış

Bandırmada yetişen genç oyuncu Nihan Balyalı çok konuşulan reklam filmini ve yeni dizisini anlattı.

Bandırma`da yetişen genç oyuncu Nihan Balyalı çok konuşulan reklam filmini ve yeni dizisini anlattı.
Genç yetenek, Bandırma`nın yetiştirdiği değerlerden Kemal Pireci Lisesi`nden emekli Okul Müdür Yardımcısı Levent Tağvaç`ın da yeğeni olan Nihan Balyalı televizyondan aşina olduğumuz bir yüz aslında. Hepimiz onu rol aldığı birçok reklam filminden tanıyoruz. Özellikle şu sıralar Olgun Şimşek ile beraber oynadığı reklam filminde izliyoruz. 
Daha önce Kızım Nerede? Bizim Yenge ve Bulutların Ötesinde dizilerinde oynayan Nihan Balyalı`yı 6 Mantı`da bir aile komedisinde görüyoruz. Bu yolun daha çok başında olduğunu dile getiren genç oyuncudan, Bandırma`dan İstanbul`a uzanan hikayesini dinliyoruz.
Oyunculuk serüvenin nasıl başladı?
"Ben, Bandırmalıyım. Orada lisede okurken birkaç oyunda yer almıştım. Her zaman oyunculuğa merakım vardı ama ailem asıl mesleğimi elime almam gerektiğini, dilersem daha sonra oyunculuk yapabileceğimi söylemişti. Daima dile de hep yatkınlığım vardı. Bu yüzden İngilizce Öğretmenliğini okumayı tercih ettim. Yeditepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü için İstanbul`a geldim. Küçük yerde de meslek seçimleri dar oluyor, büyük şehre gelince insanın ufku açılıyor. Üniversitede okurken Müjdat Gezen Sanat Merkezi`nde oyunculuk kursuna başladım. O zamanlar kurstaki bir hocamın önerisi, bir arkadaşımın vasıtasıyla Cast 33`ün kurucusu Sumru Hanım`la tanıştım ve onun ajansına yazıldım. Ondan sonra ise reklam filmleri ve ardından dizilerde rol almaya başladım."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli