Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sanayi Bakanlığı'ndan Manyas’ta üreten kadınlara destek

Sanayi Bakanlığı

Manyas Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Üreten Kadınlar ile Büyü-Yün” Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı.

Manyas Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Üreten Kadınlar ile Büyü-Yün” Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Manyas Kaymakamlığı’nın hazırlamış olduğu “Üreten Kadınlar ile Büyü-Yün” Projesi, Bakanlık tarafından kabul edildi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca projenin 2.3 milyon TL bütçe ile onaylandığı bildirildi.  
Söz konusu projenin ilgili bakanlıkça onaylanmasının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Manyas Kaymakamı Koray Çelik, “Proje kapsamında göçün ve işsizliğin azaltılması, kadın ve genç istihdamına ağırlık verilmesi hedeflenmektedir. Atıl vaziyette bulunan Miralay Bekir Sami Bey İlkokulu’nun bulunduğu alanda oluşturulacak tesiste; Coğrafi İşaretli Manyas Kelle Peyniri’nin yanında yöresel sunum, tadım ve satım noktaları için Laz Kuymağı, Çerkez Tavuğu, Haluş, Balıkesir Mantısı, Şora, Dağıstanların Hıngal, Bozbaş ve Şota gibi yöreye özgü yemekler ile modern yemeklerin yenilebileceği alanlar oluşturulacak. Kadınlarımızın bölgede bulunan yünü ve kargıları işleyip satabilecekleri üretim ve satış alanları tesis edilecek. Gençlerin ve ailelerin vakit geçirebileceği alanlar oluşturularak sosyal yönden cazibe noktası tesis edilecektir.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false