Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şanslı kedi ?Sümüklü?

Şanslı kedi ?Sümüklü?

Gül ailesi ?Sümüklü?ye sahip çıktı

Erdek´in turistik ?Çuğra? bölgesinde su sporları ile ilgili deniz araçlarını işletmekte olan ?Gül ailesi?, bölgede yaşayan kediye sahip çıktı.
Aynur-Ali Gül ve oğulları Berkay, sürekli sümüklerinin akması nedeniyle ?Sümüklü? ismini verdikleri kediyi sabah akşam doyurduklarını vurgulayan Aynur Gül, ?Sümüklü, her sabah bizi karşılıyor, hemen karnını doyuruyoruz. Akşam, buradan ayrılırken de yine karnını doyuruyoruz, o da bizi uğurluyor. Yaklaşık 1,5 aydır her gün beraberiz. Bütün gün, yanımızdan ayrılmıyor. Tabii, yaz sezonu bitince biz, buradan ayrılacağız. 

O zaman kim karnını doyuracak bilmem. Dilerim, burada bulunan bazı vatandaşlar, ona sahip çıkarlar.? dedi. Erdek´te, balıkhane bölgesinde bulunan sokak kedilerini de doyurduklarını vurgulayan Gül, ?Zaten çok zor ortam ve koşullar içinde yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına herkes sahip çıkmalı. Yaz aylarında da cadde ve sokaklara onlar için kaplara su koymalıyız? diye konuştu.
Kediye ?Sümüklü? ismini kendisinin koyduğunu vurgulayan Berkay Gül ise şunları söyledi:
?Sümüklü, bize çok bağlandı. İş yerimize gelirken bizi karşılıyor, giderken de uğurluyor. Biz de onu çok seviyoruz. Ancak, yaz bittikten sonra biz, buradan ayrılacağız. O zaman ona kim sahip çıkacak? Dileriz, bölgemizde yaşayan hayvan sever vatandaşlarımız onun karnını doyurarak yaşamasını sağlarlar.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Şanslı kedi Sümüklü
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli