Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

S.Arabistan, Umreye 14 gün sınırı getirdi

S.Arabistan, Umreye 14 gün sınırı getirdi

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 yılı umre kayıtlarının başladığını söyledi.

Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 yılı umre kayıtlarının başladığını söyledi.
Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın asli görevinin toplumu din konusunda aydınlatmak olduğunu hatırlattı. Diyanet`in hac ve umre ibadetini yerine getirmek isteyenlere geniş kapsamlı hizmet sunduğunu ifade eden Müftü Yalçın, hac ve umre hizmetlerini emanet ve sorumluluk anlayışı içinde yerine getirdiklerini belirterek, tecrübeli ve liyakat sahibi (bay-bayan) personelin bu organizasyonlarda görevlendirildiğini ifade etti.
2013-2014 yılı Umre kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığınca başladığını açıklayan Müftü Yalçın, şöyle konuştu: "Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyen kardeşlerimiz için, Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2013 yılı umre kayıtları başlamıştır. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, ilçe müftülüğümüze müracaat edebilir. Başvuruda bulunmak isteyenlerin, umre ücretini bankaya yatırdıktan sonra kurumumuzun internet adresinden müracaat bilgilerini doldurmaları gerekiyor. Bu yıl, umre fiyatlarında cüzi bir artış yapılmıştır. Umre fiyatları türlerine göre 930 Euro ile 1.520 Euro arasında değişmektedir. İlk tur umre kafilesi 18-22 Aralık`ta kutsal topraklara hareket edecektir."
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın, Suudi Arabistan`ın getirdiği kısıtlamalar yüzünden 14 günden fazla umre turu yapmamaya karar verildiğini dile getiren Yalçın, Suudi Arabistan Hac Bakanı`nın internet sayfasında, Haremi Şerif`teki inşaat sebebiyle 2013-2014 Umre sezonunda umre yolcularının Suudi Arabistan`da en fazla 14 gün kalabileceğine dair bir açıklamasına yer verildiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın geçen umre sezonu, Ramazan ayında bütün planlamalar yapıldıktan sonra Suudi Arabistan`ın getirdiği kısıtlamalar yüzünden umreye gidecek vatandaşların karşılaştığı sıkıntıları da göz önüne alarak bu sezon, Suudi Arabistan`ın konuya ilişkin uygulamalarından emin olmadan 14 günlükten fazla umre turu yapmamaya karar verdiğini vurguladı.
Yalçın, vizeler alınmaya başlandıktan sonra 14 günden uzun süreli vize alma imkanı ortaya çıkması durumunda Başkanlığın buna göre yeni turlar düzenleyeceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı