Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Saraylar limanında güvenlik tatbikatı

Saraylar limanında güvenlik tatbikatı

Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı Marmara İlçesi Saraylar Mahallesi Limanında gerçekleştirildi.

Tatbikatın amacının ise liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Marmara Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Marmara Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi olarak açıklandı.

Tatbikatta, muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği, LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri, personelin acil durumlar karşısındaki reaksiyonları, güvenlik cihaz ve teçhizlerinin yeterliliği, güvenlik planında yer alan hususların yeterliliği, liman tahliye usulleri, tatbikat kapsamında kullanılan raporlar, güvenlik seviyesi 2 ve 3´te alınan tedbirlerin yeterliliği test edildi.
Gerçekleştirilen tatbikat senaryosu kapsamında tesise şüpheli paket bırakılması, tesiste bomba patlaması ve yangın çıkması, acil müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale, tesisin tahliye edilmesi faaliyetleri icra edildi.
Haber Merkezi

/resimler/2016-7/13/2350126583298.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli