Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Saraylar Beldesinde ayin

Saraylar Beldesinde ayin

Yunanistandan ilçemize gelen yunanlı turist kafilesi, ziyaret ettikleri Marmara Adası Saraylar Beldesindeki Agios Nikolas Kilisesinde, Papaz Despot İosif yönetiminde ayine katıldılar.

Yunanistan`dan ilçemize gelen yunanlı turist kafilesi, ziyaret ettikleri Marmara Adası Saraylar Beldesi`ndeki Agios Nikolas Kilisesi`nde, Papaz Despot İosif yönetiminde ayine katıldılar.
Türkiye ile Yunanistan arasında 1924 yılında gerçekleştirilen nüfus mübadelesiyle Yunanistan`a göç eden Saraylar`lı Rumların çocukları ve torunları, atalarının yaşadığı toprakları ziyaret etti.
Yunanistan`ın Kalkidiki Bölgesinden gelen 230 kişilik turist kafilesi, Marmara ilçesinin Saraylar ve Avşa Beldeleriyle Çınarlı ve Topağaç köylerini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında 230 kişi, Saraylar Beldesinde bulunan Agios Nikolas Kilisesinde papaz Despot İosif gözetiminde ayin yaptı. Ayin sonrasında Papaz Despot İosif ve beraberindeki heyet Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy`u makamında ziyaret etti.
Türkiye ile Yunanistan arasında 1924 yılında gerçekleştirilen nüfus mübadelesiyle Yunanistan`a göç eden Saraylar`lı Rumların çocukları ve torunlarının atalarının yaşadığı beldelerine bir gezi düzenlediğini açıklayan Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yunanlı turist kafilesinin Kültür Bakanlığı`nın izniyle beldelerinde bulunan Agios Nikolas Kilisesinde papaz Despot İosif gözetiminde ayin yaptığını söyledi. Yıllar sonra atalarının yaşadığı topraklara gelen Rumların, değişim karşısında çok etkilendikleri ve şaşırdıklarını kendisiyle paylaştıklarını anlatan Başkan Aksoy, hükümetin azınlık mülklerinin iadesiyle ilgili kararın Rumlar tarafından memnuniyetle karşılandığını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli