Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sarayların Agios Nikolas Kilisesinde ayin…

Sarayların Agios Nikolas Kilisesinde ayin…

Yunanistanın Kaldiki Bölgesinde yaşayan yunanlılar, ayin için Saraylar Beldesine gelerek, Agios Nikolas Kilisesinde düzenlenen ayine katıldılar.

Yunanistan`ın Kaldiki Bölgesinde yaşayan yunanlılar, ayin için Saraylar Beldesi`ne gelerek, Agios Nikolas Kilisesi`nde düzenlenen ayine katıldılar.
Geçen yıl Yuna-nistan`ın Kalkidiki bölgesinden gelen 200 kişilik turist kafilesi Marmara İlçesi`nin Saraylar ve Avşa beldeleriyle Çınarlı ve Topağaç köylerini ziyaret eden heyet bu yılda daha genişlemiş olarak tekrar adamızı ziyarete geldiler. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Saraylar Beldesinde bulunan Agios Nikolas Kilisesi`nde ayin düzenleyip tüm ölmüşlerine dua ettiler.
Yunanlılar, ayin sonrası Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy`u maka-mında ziyaret ettiler
Saraylar Belediye Başkanı Aksoy, Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleştirilen nüfus mübadelesiyle eski adıyla Badiler olan Saraylar`dan Yunanistan`a göç eden Rumların çocukları ve torunlarının atalarının yaşadığı beldelerine bir gezi düzenlediğini belirterek, kafilenin Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın izniyle beldelerinde bulunan Agios Nikolas Kilisesinde ayin yaptıklarını söyledi.
Yıllar sonra atalarının yaşadığı topraklara gelen Rumların değişim karşısında çok şaşırdığını dile getiren Başkan Aksoy, hükümetin azınlık mülklerinin iadesiyle ilgili kararın Rumlar tarafından memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli