Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sarı: ?24 Haziran seçiminde imar affı ve cezaevlerine af önerisi etkili oldu?

Sarı: ?24 Haziran seçiminde imar affı ve cezaevlerine af önerisi etkili oldu?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, 24 Haziran seçimini değerlendirirken, ?Cumhur ittifakının parlamentoda çoğunluğu sağlamasında, imar affı ve MHP´nin af önerisi etkili oldu? dedi.

Ülkemizde, 1985 yılından beri imar afları çıktığını, ancak ilk kez iskan izinli bir imar affı çıkarıldığını vurgulayan Sarı, 15 bin dolayında kaçak yapının imar affından yararlandığına dikkati çekti.
MHP´nin cezaevlerinde yatanlar için af önerisinin de seçimin sonucunda etkili olduğunu öne süren Sarı, ?Af, ülkemizde her zaman oy getiren bir olay olmuştur. Bunun en tipik örneklerinden biri de, Ecevit Hükümeti çıkarılan ve ?Rahşan Affı´ denilen aftır? dedi.
KYZİKOS İÇİN 30 BİN LİRALIK ÖDENEK ÇOK AZ
Bu yılki Kyzikos kazıları için Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın vereceği 30 bin liranın çok az olduğuna işaret eden Sarı, ?Kyzikos gibi çok önemli bir ören yeri için bu ödenek çok yetersizdir? diye konuştu.
Bakanlık, Erdek ilçesi sınırları içinde bulunan Kyzikos için bu yıl 30 bin lira, Bandırma sınırları içindeki Daskyleion için 49 bin lira ve Edremit sınırları içinde yer alan Antandros için ise 60 bin lira ödenek çıkardı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli