Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sarı açıkladı

Sarı açıkladı

?Ankete göre Erdek, ilk 10 arasında?

Balıkesir için yaptırılan bir kamuoyu anketinde vatandaşlara, ?Balıkesir denilince aklınıza gelen 10 şey nedir?? sorusu yöneltildi. Vatandaşların bu soruya verdikleri yanıtlar arasında ilk 10 arasında Erdek ve Ayvalık yer aldı.
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, bu anket ile ilgili düşüncelerini açıklarken, ?Erdek, demek ki hâlâ vatandaşların gönlündeki yerini koruyor. Bu da bize mutluluk veriyor? dedi.
Erdek´in, 2009-2014 yılları arasındaki AKP yerel yönetimi döneminde 30 yıl geriye gittiği konusundaki iddiasını yineleyen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Erdek Belediyesi´nin ekonomik yükü bu dönemde çok büyük boyutlara ulaştı. Bugünkü ekonomik çöküntümüz o dönemin sonucudur. Ardından Balıkesir´in Büyükşehir olması nedeniyle gelirlerimizin yarıya yakını Büyükşehir´e gitti. Bugün, ülkemizdeki birçok ilçe belediyesi de Erdek gibi borç batağındadır. Bu da Büyükşehir Yasası´nın sorunlu olduğunu göstermektedir. Bu yasayla kırsal mahalleye dönüştürülen köylere tüzel kişilikleri yeniden verilmelidir. Çünkü artık kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılık bitmiştir ve kente göçler hızlanmıştır. Eğer Büyükşehir Yasası değişmezse ilçe belediyeleri bu yükü kaldıramaz duruma gelip, kapanmak zorunda kalacaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı açıkladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli