Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı: "Atatürk döneminin çok gerisindeyiz"

Sarı:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ilçe örgütünün 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ilçe örgütünün 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı yapıldı.
Öğretmenevi konferans salonunda, 24, 25 ve 26. dönem milletvekili Av. Namık Havutça´nın divan başkanlığı, Hale Tar Tuna ve İnciser Örnekli´nin yazmanlıklarında gerçekleşen toplantıda açış konuşmasını CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal yaptı.
Ardından konuşan eski milletvekili Namık Havutça, 31 Mart yerel seçimini değerlendirirken, ?Bu seçimde stratejik açıdan başarılı olduk. Çünkü % 60´ın üzerinde yerel yönetimi elimize geçirdik. Şimdi önümüzde 23 Haziran´da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi var. Bu seçimi yalnız İstanbul seçimi olarak görmüyorum. Bu seçim, ülkemizin demokrasi, hukuk ve adalet sınavıdır? dedi.
12 ve 13. dönem Kırklareli milletvekili Hasan Tahsin Uzun´un konuşmasının ardından 31 Mart seçiminde dördüncü kez Erdek Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sarı´ya söz verildi.
31 Mart´ta, Erdek´te çok zor koşullarda bir seçimden başarıyla çıktıklarına işaret eden Sarı, şunları söyledi:
?Bugüne dek çeşitli partilerde görev yaptım. Hep şeffaf ve dürüst oldum. CHP olarak artık partimizin kurucularına sığınma alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Her platformda demokrasi isteyen partimizin içinde ne yazık ki demokrasi yok. 

Her zaman savunduğum gibi partimizin içinde herhangi bir yere seçim yapılacaksa ve orası için birden fazla aday varsa mutlaka önseçim yapılarak aday gösterilmeli. Hatta belediye meclis üyeleri bile belirlenirken önseçim yapılmalı. Partimiz, devlette liyakat olmalı derken, kendi içinde liyakate önem vermiyor. Genel merkezde görev yapıp muhtar bile olamayanlar, istedikleri gibi aday belirliyorlar. Benim hakkımda karar verecek tek kesim, Erdekliler olmalıdır. Partimizde kayıtsız şartsız demokrasiyi gerçekleştirmek zorundayız.?
31 MARTTA ALDIĞIMIZ SONUCU BAŞARILI GÖRMÜYORUM
CHP olarak 31 Mart yerel seçiminde, ülke düzeyinde aldıkları sonucu başarı olarak görmediğine dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu seçimde, 17 yıllık başarısız bir iktidar karşısında muhalefet olarak geldiğimiz nokta bu olmamalıydı. İktidar, çok daha sert bir tokat yemeli, hatta erken seçimin önü açılmalıydı. İstanbul´da Ekrem İmamoğlu diye bir kişi çıkmasaydı, bu başarı elde edilir miydi? Başarıyı tesadüflere bırakmamalıyız, tesadüflerle aldığımız sonuçları başarı olarak ilan etmemeliyiz.?
ATATÜRK´ÜN ÇOK GERİSİNDEYİZ
CHP ve ülke olarak Atatürk döneminin bile çok gerisinde kaldıklarını vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:
?Atatürk döneminde çıkan 1580 sayılı yerel yönetimler yasası, bugün aynen uygulansa belediyelerin hiçbir sorunu kalmaz. Öyle büyük reformlara da ihtiyaç yok. Ancak sistemi doğru kurmak gerekiyor. 30 yıldır yerel siyasetin içindeyim. Siyasetin geleceği konusunda hiçbir umudum yok. Çünkü hep geriye gittiğimizi görüyorum. Ülkenin geleceğini de iyi görmüyorum. Ülkemizin ekonomik çöküntü içine girmesi nedeniyle de beka sorunu yaşadığımızı düşünüyorum.?
SOMALİLER KADAR BİLE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ YOK
Türkiye´de yaşayanların bugün Somaliler kadar bile özgürlüğü olmadığını öne süren Sarı, ?Türkiye´nin her alanda düzelebilmesi için halkın ve tabanın baskısı gereklidir. Halk, bu baskısını meydanlara inerek göstermelidir? dedi.
MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR
31 Mart yerel seçiminde, Erdek´te yüzde 60´ı aşmayı hedeflediklerini, ancak aldıkları yüzde 53 oy oranının da önemli olduğunu belirten Sarı, şunları söyledi:
?Erdek Belediyesi olarak 272 personelimize her ay maaş olarak ödememiz gereken para 1 milyon 148 bin liradır. Ancak borç yükü altındayız ve mülklerimiz de hacizli olduğundan satamıyoruz. Bir önceki Bandırma Belediyesi bile 120 milyon liralık mülk satarak hem maaş ödedi, hem de yatırım yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 5 yılda 50 milyon dolar borçlanarak, ülkemizin en çok borcu bulunan belediyeleri arasına girdi. Yani artık mızrak, çuvala sığmıyor.?
BASKİ ACİZ KALIYOR
Erdek Belediyesi olarak Kapıdağ´ın kırsal mahalleleri dahil tüm ilçeyi sadece 45 kişiden oluşan bir temizlik kadrosuyla temizlemeye çalıştıklarının altını çizen Sarı, BASKİ´yi de şöyle eleştirdi:
?Daha önce yaz aylarında, Erdek´te su ihtiyacı yoktu. Ama Balıkesir´in Büyükşehir olmasından sonra 5 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Bunun sorumlusu aciz BASKİ yönetimidir. BASKİ, kanal temizliği bile yapmaktan aciz. Bunun dışında, ilçe içinde daha önceden var olan su kaynaklarını bile kuruttular. BASKİ, suyun yönetimini belediyemize bıraksın, ilçemizde yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmaz. Hâlen Erdek´e, Eğridere´den 60 litre/saniye su taşımayla geliyor. Oysa Erdek´e yaz aylarında en az 120/saniye su gerekli.?
Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin haşereyle mücadele konusunu da yeniden ilçe belediyelerinin üzerine yıktığını sözlerine ekledi.
Sarı´nın ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da değerlendirmelerde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false