Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sarı, ATO toplantısında

Sarı, ATO toplantısında

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Kapıdağ mor soğanını anlattı

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Kapıdağ mor soğanını anlattı
Ankara Ticaret Odası´nın (ATO) düzenlediği ?2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi? ilgi gördü.
İki günlük seminere Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı F. Özlem Sarı da katıldı. Sarı, ?Bereketli Eller Kadın Kooperatifi? ile birlikte ?Kapıdağ Mor Soğanı?na coğrafi işaret tescili alınması süreçlerini anlattı. ETO Başkanı Özlem Sarı, 600 bin tonluk üretimde eken, biçen, satan ve tescil alınmasını sağlayan tüm emeğin kadınlar tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.
?2. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi?nde oturumlar sürerken, eğitim salonları da doldu taştı. Oda ve borsaların, büyükelçilerin, valilik ve üretici birliklerinin stant açtığı fuar alanı ziyaretçi akınına uğrarken, alım heyetleri de üreticilerle bir araya geldi. Fuar alanı birbirinden renkli etkinliklere de ev sahipliği yaptı. 

Oturumlara dinleyici olarak katılan ATO Başkanı Gürsel Baran, ?Türkiye´de coğrafi işaret tescili alabilecek çok sayıda değer var. ATO olarak bu saklı hazineyi ortaya çıkarmak istiyoruz. Biz, daha yolun başındayız. Bir yol haritası belirlememiz gerekiyor. Eğitimler ve oturumlar ile bakir bir konu olan coğrafi işaretli ürünlerle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. 81 ilimizde bütün kasabalarımızla bir olacağız. Amacımız, ülkenin katma değerini, istihdamını, ihracatını artırmaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı toplantısında
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı